Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: DSLR Controller - Smartphone jako zdalne sterowanie...

Uzależniony

Domyślnie

postęp prac nad softem na bieżąco można śledzić tu:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1202082

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    miszaqq, zawsze kwestia laptopa może być rozwiązana poprzez kupno laptopa/tableta (z obracanym ekranem dotykowym).
    Swoją drogą to ciekawe czy zadziałało by na jakimś tanim tableciku 7" za 200-400zł, jest ich mnóstwo na alledrogo i mają HOST USB
    w wymaganiach jest jasno napisane ze:

Requirements

- A compatible dual-core Android device with USB host support

przegladnalem sobie kilka aukcji tych wlasnie po 200-400zl i zdecydowana wiekszosc to niestety android froyo czyli 2.2 a na tym wyraznie napisali ze nie pojdzie ta aplikacja
    druga sprawa ze w tych tablecikach najczesciej siedzi VIA8650, High-performance 800MHZ CPU lub nawet 600MHZ procek a to za malo zeby uciagnac liveview
    nie widze tez wzmianki o usb host :/

wiec najtanszym w tym momencie na ktorym bedzie dzialalo jest teraz Acer ICONIA Tab A500, pozniej Asus Transformer no i pozniej cala bardziej firmowa reszta
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ciekawe czy będzie możliwość robienia zdjęć z interwałem do timelaps-ów i czy przyda się to rozwiązanie dla filmujących jako podgląd?
    5Dv2 24-105L C85/1.8 helios 44-2 i C430

Domyślnie

Ja myślałem że ta aplikacja pójdzie nawet na telefonie komórkowym z Androidem
    Canon 60D | Sigma 17-50 2.8 | Tamron 75-300 3.5 macro |

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    (...) Acer ICONIA Tab A500, pozniej Asus Transformer no i pozniej cala bardziej firmowa reszta
    Czyli co? Bo czytałem bardzo dobre opinie o Transformerze. Zastanawiam się, co jest lepsze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    kombinacja asus transformer+ 5dmkII działa. fakt że jeszce jest sporo do poprawienia ale to poki co beta. upgrade pewnie poprawie blędy. oby tak8ego softu jak najwiecej bo tablecik to swietny dodatkowy monitor.
    Chce wlasnie kupic transformera, m.in. do pozenienia tego z 5D MKII. Mozesz napisac, co nie dziala w tej chwili? Mi zalezy na podgladzie oraz zmianie parametrow (glownie czasu) naswietlania.
    Ostatnio edytowane przez m2k ; 03-10-2011 o 18:10 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Wszystko idzie w dobrym kierunku :-) Mi się marzy możliwość pobierania takiego RAWa na smartfona i wysyłanie go na przez wifi na komputer. Oczywiście wszystko w automacie :-) Taki darmowy WFT.

A może orientuje się ktoś czy po połączeniu np SGSII do 40d lub 5dII aparat widziany jest jako pamięć masowa? Nie mam jeszcze takiego kabelka a jestem bardzo ciekawy.

Miasto
    Legnica

Domyślnie

U mnie po podłączeniu 5dII do Galaxy Note nie widać aparatu jako pamięci masowej.
    Natomiast aplikacja działa znakomicie...i właściwie nic w tym odkrywczego bo to dość zaawansowany sprzęt...zdziwienie wywołało u mnie połączenie aparatu z tabletem z Biedronki za 369zł który kupiłem synowi do zabawy...okazało się że również wszystko działa.
    Tablecik jest od paru dni zaktualizowany do najnowszego ICS'a, więc może dzięki temu udało się to uruchomić.

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

qetan, mógłbyś podać dokładny model tego tableta z Biedronki? Były dwa modele.

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ten tablet to model - GOCLEVER TAB A73

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

U mnie również działa z budżetowym tabletem Ainol Aurora. Całkiem fajna sprawa, teraz się tylko zastanawiam jak to umocować do statywu
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów