Pokaż wyniki od 1 do 10 z 143

Wątek: Fotostrada-allegro,UOKiK

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Sądy miewają czasem zdanie odmienne od Twojego:

http://www.pcformat.pl/News-Sprzedal...nal-sad,n,1008
    Wrtykule który podlinkowałeś chodzi o trochę bardziej drastyczną pomyłkę i fakt wg. mnie chamskiego wykorzystania tej pomyłki przez kupującego. 2,80 a 2800 to o wiele wieksza różnica niż ta o którą się tutaj rozchodzi.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Wrtykule który podlinkowałeś chodzi o trochę bardziej drastyczną pomyłkę i fakt wg. mnie chamskiego wykorzystania tej pomyłki przez kupującego. 2,80 a 2800 to o wiele wieksza różnica niż ta o którą się tutaj rozchodzi.
    Oczywiście! Chodzi mi o to, że to nie jest tak, jak nie którzy zdają się sugerować, że pomyłka jest zawsze tylko i wyłącznie problemem mylącego się, koniec i kropka. Są różne okoliczności, które miewają wpływ na wynik ewentualnego procesu sądowego.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Oczywiście! Chodzi mi o to, że to nie jest tak, jak nie którzy zdają się sugerować, że pomyłka jest zawsze tylko i wyłącznie problemem mylącego się, koniec i kropka. Są różne okoliczności, które miewają wpływ na wynik ewentualnego procesu sądowego.
    No i z tym się zgadzam. Pomyłka to problem obu stron bo każdy chce z niej wyjść "bez szwanku".

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    No i z tym się zgadzam. Pomyłka to problem obu stron bo każdy chce z niej wyjść "bez szwanku".

A jaki jest ten "szwank" dla kupującego, który nie kupił czegoś super tanio. Poniósł jakieś straty finansowe czy co? W sensie prawa to zapewne sytuacja jest jasna. Transakcja została (chyba) zawarta. Z sensie moralnym niekoniecznie wszystko w porządku.

Widzę tylko, że niektórzy przykładają różne miarki. Nie, nie bronię sklepu. Też uważam, że się źle zachowali, że powinni przeprosić, może zaoferować jakąś zniżkę, cokolwiek. Przypomnę tylko historię z tego forum. W sklepie kolegi z forum była omyłkowa cena na książkę. Byli tacy co zamawiali po 10 szt. zdając sobie jasno sprawę, że cena to oczywisty błąd.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A jaki jest ten "szwank" dla kupującego.
    W miedzyczasie mogly zakonczyc sie aukcje, ktore byly tez interesujace, a ktore juz nie bral pod uwage bo przeciez juz swoj obiektyw zakupil.

PS. Nie przesadzam. Tylko odpowiadam na pytanie.
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

A jaki jest ten "szwank" dla kupującego, który nie kupił czegoś super tanio. Poniósł jakieś straty finansowe czy co?

Cóż moim zdaniem stracił coś znacznie cenniejszego od pieniędzy... stracił czas.

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

A jaki jest ten "szwank" dla kupującego, który nie kupił czegoś super tanio. Poniósł jakieś straty finansowe czy co?
    Przedstawię Ci mój przypadek. Kilka lat temu już to było. Kupiłem samochód, zarejestrowałem i oczywiście musiałem wykupić polisę OC. Zorientowałem się w cenach, wybrałem najkorzystniejszą dla mnie ofertę, zapłaciłem... i po kilku dniach pani z firmy ubezpieczeniowej dzwoni do mnie, że się pomyliła w kalkulacji, i mam dopłacić 400 zł. Gdybym to zrobił, to jak najbardziej bym stracił, gdyż oferta konkurencji była wyższa tylko o 150 zł, od tego co ja zapłaciłem.
    Tak samo ze sprzętem. Jak ktoś nie kupi super tanio, to może stracić, gdyż w tym czasie może mu przejść przed nosem inna okazja.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Uprawnienia umieszczania postów