"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Uważaj, bo zaraz inny moderator zarzuci Ci demagogię i używanie "frazesów z brodą"![]()
Średnie wynagrodzenie nie obejmuje wspamnanych Zenex-ów.
A owe Zenex-y to generalnie wyciągają średnio więcej niż 1300 na rękę. (Nawet czasami dużo więcej).
Jako, że pracuję w Banku to oglądam PIT-y różnych ludzi i czasami chciałbym tyle zarabiać ile oni płacą podatku.
C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)
Dla lepszego zobrazowania GUS powinien podawać % przypadający na określony przedział kwotowy. Wtedy dane byłyby realnym obrazowaniem sytuacji. A tak to możemy się tylko domyślać jak to rzeczywiście wygląda. Podają tylko dwa progi pod i nad średnią krajową.
Do kompletu przydały by się też dane rozkładu w zależności od gęstości zaludnienia. Bo z moich obserwacji wynika, iż generalnie większe "miasta" skupiają wokół siebie więcej i większe firmy. Najczęściej to samo stanowisko będzie lepiej wynagradzane w większym mieście niż w małym miasteczku, o małych miejscowościach nie wspominając.
Ciekawe natomiast jak średnia zarobków wygląda wśród forumowiczów.
Ja obstawiam, iż byłaby powyżej średniej krajowej. :rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W tej kwestii to raczej bym był na Twoim miejscu ostrożny, bo z tą odpowiedzialnością bywa bardzo różnie.
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 03-08-2011 o 22:21 Powód: Automerged Doublepost
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Teo codziennie o tym pamiętam bo zajmuję stanowisko odpowiedzialne stanowisko i dostaje często po uszach.
A wystarczyło by odjąc z wyliczenia panów Krauze, Gudzowatego, i ok. 100 innych. A srednia by wróciła do ok. 1500 pln)))
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie