Witam ponownie, jestem już po powrocie znad morza, niestety wyjazd lipa, ciągle padało i tylko jeden dzień plażowania i wieczornego focenia (kilka fotek wkrótce wrzucę do Takie tam różniaste), przez co skróciłem wyjazd o 3 dni , ale do rzeczy Generalnie uważam zakup TRIPO C-258 + KJ-2 za w pełni mnie satysfakcjonujący i cieszę się, że nie wydałem więcej kasy na jakiś "firmowy". Na piachu i przy umiarkowanym wietrze z 550D+18-135+430EXII (przy najniższym poziomie i przy najwyższym) wszytko ładnie stało i nie sprawiało wrażenia, że się zawali. Na piachu nie wysuwałem kolców, gdyż nie było takiej potrzeby. Również jak robiłem fotki na twardszej powierzchni nie wysuwałem kolców i wszytko stało OK. Niemniej wskazałbym 2 minusy:
1 - szybkozłączka jest mocowana do aparatu śrubką i żeby mocno dokręcić trzeba mieć albo kluczyk albo płaski śrubokręt (niby szczegół, a jednak drażni) - chyba ktoś tu pisał też o tym...
2 - pokrętło głowicy sprawia wrażenie jakby się miało urwać, ale to tylko takie wrażenie
Poza tym za cenę ok. 200 PLN polecam i tak jak pisałem zakupu nie żałuję.