proszę bardzo http://www.eurofoam.pl/
jak chcesz jakieś info pisz
proszę bardzo http://www.eurofoam.pl/
jak chcesz jakieś info pisz
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
No przede wszystkim jaką piankę miałbym wybrać do moich celów?
Wiesz jakich pianek używa PELI??
Mi się osobiście wydaje, że najlepsza by była PE ale wyższej gęstości (np. coś koło 60kg/m^3) lub jakaś PE sieciowana chemicznie?
Bo czy taka zwykła PE ~30kg/m^3 nie będzie zbyt miękka, podatna?
To co dostałem razem z kontenerem to jest albo jakiś laminat albo PE o bardzo dużej gęstości bo jest twarde strasznie. Wydaję mi się, że za bardzo, że jednak powinna by trochę bardziej podatna, ale z kolei nie tak bardzo jak "gąbka".
Chcę tym wypełnić cały kontener i wyciąć sobie "kieszenie" pod konkretny sprzęt.
Chciałbym żeby sprzęt przeżył np. kraksę samochodową.
Sprzęt znajomego przetrwał koziołkowanie auta (jakieś 3-4obroty) gdzie skrzynia latała sobie swobodnie w dostawczaku. I powiedzmy, że tego typu zabezpieczenia oczekuje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No dobra w końcu udało mi się znaleźć:
Jeżeli dobrze liczę i rozumiem oraz przyjmując 1lb=~0,4535kg i 1ft^3=~0,0283m^3Pelican cases are available with pre-scored 1.6 Lbs. per cubic ft. open cell Polyurethane foam
to wychodzi na to, że jest to zwykła pianka PE otwartokomórkowa, czyli nie sieciowana ani nie utwardzana o gęstości ~25kg/m^3
Hmm wydawało mi się, że coś takiego będzie za miękkie, no ale na pewno nie jestem mądrzejszy od specjalistów pracujących dla PELI. Skoro używają takiego wypełnienia to musi ono spełniać zadane oczekiwania, a w końcu PELI można spokojnie zrzucać z kilku m na beton i sprzęt będzie cały...
No dobra to już wiem czego szukać i mniej więcej gdzie.
Dzięki za pomoc bo w sumie te maty mnie naprowadziły na trop :-)
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 15-07-2011 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk