Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Tania uzywana lampa z fotocela

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie Tania uzywana lampa z fotocela

Szukam taniej lampy uzywanej z wbudowana fotocela do uzytku w amatorskim studiu domowym. Co mozecie polecic?
    Obecnie mam 430ex ktora odpalam radiowo oraz jessops afd 360 odpalana wbudowana fotocela.
    Moc mysle ze minimum to 25-28 bo bedzie raczej sluzyc jakos swiatlo wypelniajace wiec nie musi byc mocne a puki co moja 360tke wykorzystuje na 1/8 mocy.
    Milo bylo by gdyby miala regulacje mocy od 1 do 1/32 choc 1/16 tez obleci.
    Z gory dzieki za wszystkie sugestie.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu

Domyślnie

w sumie to możesz kupić kostkę z fotocelą + do tego jakieś stare lampy na gorącą stopkę, sam będę testował niedługo takie kombo (kostka z fotocelą + nrdowska lampa elgawa)

Coś już napisał Awatar qbanek

Domyślnie

Bardzo dawno nikt tu nie pisał.
    Ale może ktoś odpowie czy taka stopka z fotocelą http://allegro.pl/fotocela-goraca-st...665811736.html będzie działała poprawnie
    w słoneczne dni? Miałem do czynienia z lampami z fotocelą kupionymi razem z namiotem bezcieniowym trochę marnej jakości, w dzień to po prostu nie działało!!!
    Mam 430 ex II z photixem i chcę kupić drugą tanią lampę do kontry.
    Miał ktoś do czynienia z lampą do 200 zł i tą fotocelą?

Pozdrwiam,

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam taka, nie testowalem w sloneczne dni, ale z ciekawosci sam musze sprawdzic. Dla mnie ma wade - straszne luzy w stopce, tzn metalowe mocowanie jest strasznie wysokie, lampa wsadzona wrecz lata w srodku (stopka).

A co do slonecznych dni, to z ciekawosci spytam: Jak podlaczysz tania lampe do tej stopki, to bez HSS jak w slonce chcesz dopalic do swojej 430ex?

Ja mam tania YN460 II, ale ona ma swoja fotocele, wiec nawet nie podpinalem.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 10-07-2011 o 19:31

Domyślnie

A co do slonecznych dni, to z ciekawosci spytam: Jak podlaczysz tania lampe do tej stopki, to bez HSS jak w slonce chcesz dopalic do swojej 430ex?
    Czas 200 ( więcej nie mogę z 5d ), duża wartość przysłony i filtry które wydłużają czas.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mialem dopisac o filtrach, ale ciekawilo mnie czy nie kombinujesz cos inaczej bez hss.

Sprawdze jutro jak sobie radzi na fotocela na roznych odleglosciach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Sprawdze jutro jak sobie radzi na fotocela na roznych odleglosciach.
    Daj znać, w ogóle to 220 zł za lampe http://allegro.pl/mocna-yn460-ii-obr...8.html#gallery z fotocelą to nie duży wydatek...Chyba nawet bez stopki się obejdzie W takim razie jak działa fotocela w tej lampie? Bez problemu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    siudym: Przeglądnąłem kilka Twoich fotek.... trafiają się piękne
    Co za obiektyw daje taki bokeh? http://www.lucases.pl/index.php?id=270 50mm 1.4?
    Ostatnio edytowane przez qbanek ; 10-07-2011 o 22:38 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Fotocele w sloncu tak sobie sie sprawdzaja. Nie lepiej dokupic kolejny odbiornik photixowy? Bedziesz mial "niezawodnie"
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To masz dobra fotocele. Ta tania z linka, ktora ja mam, wlasnie przetestowalem to juz nawet ze sloncem za chmurami wyzwalala z odleglosci max 30cm (wyzwalalem 430ex)... Druga sprawa zawiesza mi jakims dziwnym sposobem moje YN460, po blysku musze baterie wyciagac gdy mam ta fotocele. Ze stara lampa hanimexa dziala ok, ale to lampa z kompaktowego analoga bardzo mala (nie zawiesza sie).

Bokeh to 85/1.8 na 1.8 z 5D2
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 11-07-2011 o 10:42

Domyślnie

czyli wszystko jasne, drugi phottix i po sprawie.
    Dzięki i pozdrawiam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów