Pokaż wyniki od 1 do 10 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Mieszany widok

Domyślnie

A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach
    Dłuższa ogniskowa, oddalanie lampy, zakładanie większej ilośći dyfuzorów na lampę, ale to wszystko półśrodki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    to sprobuj taka metode zastosowac w plenerze, w pelnym sloncu, na ktore nie zalozysz plastra miodu i dyfuzora
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Uprawnienia umieszczania postów