Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Plany w zakupie Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Było napisane, że pół-, więc nie szukaj dziury w całym.
    60d jest pół-, lub zaawansowanym amatorskim sprzętem.
    Założę się, że wielu pro, używa go jako drugiego body.
    Zresztą określenia "amator" i pro dotycza dziś bardziej człowieka niż sprzętu.
    Na www.juzaphoto.com autor, chyba jednak pro, wychwala np. C500, uważając go za doskonałe i wszechstronne narzędzie (co popiera fotkami).

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Druss Zobacz posta
    Myslalem ze za ta kase bedzie mozliwy dostep do sredniego obrazka/formatu.
    Priorytety,hmm zdjecia robione bardziej w plenerze, bardzo zadko studio, rozne portrety, zdj okolicznosciowe.
    będzie, ale nie cyfrowy
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    ... Bo profesjonalnych fotografow z czyms mniejszym od ff widuje sie rzadko.
    A prawdziwy żużlowiec musi mieć co w spodniach nosić I jeszcze to: nie broda czyni mędrca A w canonie jako pro zwykło zaliczać się EOS1D i EOS1Ds, oraz obiektywy 50/1.2 i 85/1.2. Napisałem tak dla budujących swoje pro-ego EOSem 5Dm2 z pełną świadomością i w 100% złośliwie. Urażonych najmocniej przepraszam. :-D

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 02-07-2011 o 12:00
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Napisałem tak dla budujących swoje pro-ego EOSem 5Dm2 z pełną świadomością i w 100% złośliwie. Urażonych najmocniej przepraszam. :-D
    Nie jestem PRO??? :-D
    Jest obraza

Domyślnie

Wybaczcie ze wprowadzilem Was w blad i wnioslem zamieszanie, moj znajomy co 40D mowil ze ma srednio-obrazkowa matryce, a teraz ja poczytalem o jego aparacie i on ma w nim APS-C.

Chodzi mi o aparat polprofesjonalny.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Takie pojęcie jak półprofesjonalizm jest pojęciem mocno dyskusyjnym i dla każdego może znaczyć co innego. Rozumiem jednakoż że pod pojęciem półprofesjonalny sprzęt masz na myśli użytkowanie nieco bardziej intensywne niż u przeciętnego kowalskiego? No to seria dwucyfrowa jak najbardziej

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Jacek dokladnie tak jak piszesz. Mniej wiecej tak jak pisalem wczesniej jakie zdj bede robil/staral sie robic.

Nagrywanie filmow mnie nie obchodzi/nie interesuje itp...Nie wiem co jeszcze moge Wam napisac zebypomoc Wam w doborze body dla mnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marpie Zobacz posta
    Do wyboru masz(nowe):
    Amatorskie:
    - Canon 550d
    - Canon 600d

Półprofesjonalne:
    - Canon60d

To są interesujące nowe puchy które kupisz na raty. Jak chcesz pstrykac foty do kotleta, lub na spacerach, wycieczkach najlepsze bedą pierwsze dwa. Jeżeli jesteś bardzo ambitnym fotoamatorem to bierz 60d.
    Jeśli chodzi o kotlet to niestety tylko 5D (5DII) .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Karwa fa, w ludziach dalej odzywa się snobizm - nie masz fullfrejma, albo "jedynki" - nie masz prawa nawet dotknąć fotografii zarobkowej. Popatrzcie sobie, co Venomer robił 350d. Mogę na każdym swym członku powiesić po "jedynce", a i tak nie zbliżę się do jego poziomu. Żeby nie offtopować: przy Twoim budżecie i budowie systemu od podstaw, skupiłbym się na szkłach, a body byłoby sprawą drugorzędną.Używane: Tamron 17-50/2.8 i 85/1.8, to koszt ok. 2tys.. Do tego bierz 430EXII i zostają Ci 2tys. za które kupiłbym 40D i minimum dwie karty CF 8GB. Nie pchałbym się na siłę w zajechaną "piątkę", która będzie miała zjechaną obudowę, 70k. klapnięć, a za chwilę odpadnie Ci w niej lustro (zapłacisz za nią 3-3,5k i będziesz "gimnastykował się" ze szklarnią). Odpuść też sobie 60D, bo ta puszka, to efekt marketingowego samogwałtu Canona. Plastik, który niewiele ma wspólnego z serią XXD.

Druga opcja - jak poleca Kolega poniżej: zamiast 85/1.8 może być 50/1.4. Cenowo prawie to samo. Kwestia, jaka ogniskowa bardziej Ci leży, kadr ciaśniejszy czy luźniejszy Jak w życiu
    Ostatnio edytowane przez tomek1976 ; 02-07-2011 o 13:13

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Jeśli chodzi o kotlet to niestety tylko 5D (5DII) .
    Chyba autor wątku o takim foceniu nie pisał.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    [...] przy Twoim budżecie i budowie systemu od podstaw, skupiłbym się na szkłach, a body byłoby sprawą drugorzędną.Używane: Tamron 17-50/2.8 i 85/1.8, to koszt ok. 2tys..
    ewentualnie zamiast 85mm 50mm 1.4
    Cytat Zamieszczone przez potem
    Do tego bierz 430EXII i zostają Ci 2tys. za które kupiłbym 40D i minimum dwie karty CF 8GB.
    Popieram.
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 02-07-2011 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów