Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

piąteczka w serwisie na Żytniej... pozostaje czekać.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A jaki jest koszt wymiany całego mechanizmu migawki? Ktoś przerabiał temat?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Piąteczka wróciła cała i zdrowa Tydzień po oddaniu, naprawa za free (mimo że wcześniej kleiłem kropelką). Wymieniono "cały mechanizm lustrzany" jak to określił serwisant. Jest nowe lusterko, założone klipsy, w środku czyściutko. Strzeliłem kilka fotek - zupełnie inaczej teraz kłapie, 2 razy ciszej, sprawniej, bez luzów jakie chyba były wcześniej. Jakość fotek taka jak przed oddaniem.

Obsługa - full profeska. Oddanie bez problemów, mail z info że mogę już odebrać sprzęt, odbiór bez żadnych formalności, aparacik do ręki, przebieg migawki 28200. Nie wiem skąd te negatywne opinie o Żytniej. To był mój pierwszy kontakt i jestem bardzo zadowolony
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

oddaj szkło do kalibracji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Altair Zobacz posta
    A jaki jest koszt wymiany całego mechanizmu migawki? Ktoś przerabiał temat?
    Bodajże 940zł.

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do "klubowiczów". Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Piąteczka wróciła cała i zdrowa Tydzień po oddaniu, naprawa za free (mimo że wcześniej kleiłem kropelką). Wymieniono "cały mechanizm lustrzany" jak to określił serwisant. Jest nowe lusterko, założone klipsy, w środku czyściutko. Strzeliłem kilka fotek - zupełnie inaczej teraz kłapie, 2 razy ciszej, sprawniej, bez luzów jakie chyba były wcześniej. Jakość fotek taka jak przed oddaniem.

Obsługa - full profeska. Oddanie bez problemów, mail z info że mogę już odebrać sprzęt, odbiór bez żadnych formalności, aparacik do ręki, przebieg migawki 28200. Nie wiem skąd te negatywne opinie o Żytniej. To był mój pierwszy kontakt i jestem bardzo zadowolony
    To teraz juz się nie urwie. Na Żytniej wklejają na lustro takie dwa kątowniki i można zapomnieć o problemie. W sumie producent zawinił, ale za to naprawa zupełnie gratis łącznie z przesyłką w obie strony
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    witam, dopisuje się do klubu "bezlusterkowców" a raczej odpadniętych luster. Mam pytanie do "klubowiczów". Jak wysyłaliście aparat do serwisu to odpadniete lustro dołączaliście w oddzielnym opakowaniu czy pozostawiliście w aparacie? jak to jest ? i czy po naprawie komuś przydarzyła się powtórka z rozrywki? Pozdrawiam
    Lustro wypadałoby dostarczyć osobno.
    Jeśli wysyłka to kurier DHL lub DPD na koszt Sesrwisu na Żytniej - szczegóły na stronie Serwisu http://www.e-csi.pl .
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 16-10-2011 o 17:31 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    oddaj szkło do kalibracji
    Kalibrowałem 24mm i mogę tylko pochwalić serwis.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

panowie... nie klejcie luster kropelką i jej podobnymi jak superglue czy cyjanopan- to bardzo zły pomysł - biały osad w body...

zdecydowanie lepszym klejem jest np poxipol bezbarwny elastyczny - rozrobić odrobinę , cieniutko posmarować (bez ryzyka że gdzieś się rozleje kropelka np na migawkę...) , po dobie macie tak przyklejone że nie odpadnie nigdy - zero ryzyko przypadkowego rozlania kleju , zero osadu i nie wdychacie bardzo szkodliwych oparów

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    panowie... nie klejcie luster kropelką i jej podobnymi jak superglue czy cyjanopan- to bardzo zły pomysł - biały osad w body...

zdecydowanie lepszym klejem jest np poxipol bezbarwny elastyczny - rozrobić odrobinę , cieniutko posmarować (bez ryzyka że gdzieś się rozleje kropelka np na migawkę...) , po dobie macie tak przyklejone że nie odpadnie nigdy - zero ryzyko przypadkowego rozlania kleju , zero osadu i nie wdychacie bardzo szkodliwych oparów
    Czy kolega tak postąpił ze swoim lustrem? zamiast wysyłąć do serwisu przykleił poxipolem? ile już czasu się trzyma?
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów