Po nieudanych namowach Garego, musiałem wziąć "pstrykaczkę" z obozu "żółtych"![]()
Po nieudanych namowach Garego, musiałem wziąć "pstrykaczkę" z obozu "żółtych"![]()
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Sebastian Małachowski
a do mnie wogole nie trafa taka nowoczesna fotografia slubna-plenerowa
no ale technicznie bez zarzutu, tylko merytorycznie do bani ;]
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
idea pleneru jest z założenia niemerytoryczna, bo jaki jest merytoryczny powód że dwoje ludzi w galowych strojach wychodzi na powietrze/miasto/łono natury?
Sebastian Małachowski
idea pleneru slubnego jest z grubsza merytoryczna, zaraz wyjasnie o co chodzi.
łono natury, powietrze, miasto itp o wiele bardziej sprzyja (w przeciwienstwie do studia np.), aby wydobyc emocje z ludzi, ktorzy w ogromnej wiekszosci przypadkow nie umieja pozowac.
emocje stanowiace radosc, szczescie, milosc powinny byc w moim skromnym pojmowaniu pleneru slubnego glowna idea w ukazaniu nowozencow, a nie skilla w glamour'owym oswietleniu, nowoczesnej obrobce i jeszcze nowszym (czyt. na chwile obecna modnym) charakterze pleneru, w postaci miejscowek jak wysypisko smieci, czy rekwizytow typu maska gazowa, badz replika broni :]
No ale dlaczego zakladasz ze nie zrobili sobie obu wersji? Slitasnej romantycznej i wlasnie takiej - glamourowej. Ile mozna ogladac calujacych sie po szyi mlodych na tle zachodzacego slonca? Ja tam wolalbym plener/sesje na torze F1 bo mlody jest kierowca niz zabierac go na sile w stawy i moczary.
sadzac, po przejzeniu portfolio gary'ego to zakladam, ze nie zrobili sesji w stylu romantic
ja moge ogladac i ogladac
no ale spoko, ty nie lubisz - a ja lubie i nie ma co wnikac dalej
fajnie, ze jest wybor przynajmniej.
para mloda ktora chce odjechane zdjecia z karabinem, na polu golfowym, w czolgu, w helikopterze czy na torze F1 idzie do gary'ego, a ktos kto szuka romantycznych i delikatnych ujec idzie do kogo innego ;]
i wszyscy zadowoleni.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tak nawiasem mowiac Parteq to ty sam kadrujesz "grzecznie", spokojnie, romantycznie i melancholijnie.
tylko, ze masz przewage w postaci mozliwosci focenia orientalnych par mlodych, co samo w sobie daje w efekcie koncowym kompletnie inny od typowych polskich ujec charakter zdjecia.
no chyba, ze masz gdzies w pf zdjecia z pleneru tej arabskiej parki jak pozuja na torze F1![]()
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 29-06-2011 o 13:32 Powód: Automerged Doublepost
oj mylisz sie srodzeprzed golfem bylismy na łące, a po golfie w brzozowym lesie i na moście
golf jest jednak jedynym miejscem w tej sesji ktore jest skojarzone konkretnie z tą parą. Pan młody jest członkiem tego klubu golfowego, to jego sprzęt i tam jest niemal codziennie po pracy![]()
Wielka jest moja radość gdy mogę umiejscowić parę poza schematem. Z tymże tak jak mówisz - dla każdego coś dobrego i takie zdjęcie to moja autorska przebitka w kilkudziesięciu innych klatkach plenerowych.
Sebastian Małachowski
No i wlasnie o to mi chodzilo.
Pewnie chodzilo Ci o hindusow. Nie mam ich na torze F1, ale bede namawial[...]
no chyba, ze masz gdzies w pf zdjecia z pleneru tej arabskiej parki jak pozuja na torze F1![]()
Tylko ze niegrzecznie ciagnac to w watku Garego wiec juz koniec - to jego podworko.