Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...

Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.

Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 18-06-2011 o 14:59
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Chyba znów wróci temat z marżą sprzedawcy sięgającą ponad 50% w stosunku do ceny hurtowej - Pani po prostu jest hurtownikiem i ma okazyjne ceny na 5dmkII - głupotą jest nie skorzystać z okazji - może i mnie się uda...

Abstrahując od całej sytuacji - nikt przy zdrowych zmysłach nie proponuje takich can - a dlaczego ? dla tego, że cena sięgająca 5000pln jest już wysoce atrakcyjna więc po co schodzi niżej.

Jeśli nowy 5d mk2 kosztuje średnio 7500 pln - odejmując od ceny 2700 pln (Brutto minus (VAT + 19%)) nie ma szans na uzyskanie ceny zakupu poniżej 4800 pln nawet jeśli godzimy się na brak FV a sprzedawca jest nam gotowy to całkowicie zrekompensować (w życiu osobiście nie spotkałem takiego sprzedawcy).
    Takie oferty przypominają fikcyjnych sprzedawców z okolic Shenzhen, Guangdong, którzy oferują markowy sprzęt za grosze. Poważni klienci nabierają się na to i wysyłają pieniądze przez Western Union, a potem zgrzytanie zębami.

Nie ma opcji żeby kupic 5d mk2 taniej niż 5k netto, chyba że 'przypadkiem' spadł z tira. Szkoda tracić czasu dzwoniąc do takich 'sprzedawców'.
    Ostatnio edytowane przez sebfoto ; 18-06-2011 o 15:59
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uprawnienia umieszczania postów