Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 161

Wątek: Wybór analoga

Dopiero zaczyna Awatar ArN_Pń

Domyślnie

po co mam kupować szkła skoro mam pełny zakres od 14-135??
    Jesteśmy różni i mamy różne potrzeby i różne punkty widzenia
    I wszystko jasne ;-)

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Taaa... Pomijając, awaryjność, po co mam kupować szkła skoro mam pełny zakres od 14-135??
    Kupić nie taki problem to już aż tak dużo dziś nie kosztuje, ale to trzeba nosić i tu może być problem. A tachać 25kilogramową szafę na plecach nie każdy chce.
    Ale skoro komuś się podoba obrazek z szkła z poza systemu, to czemu nie Wedle potrzeb, pozdrawiam.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja swoją 3 sprzedałem - choć z żalem, bo niestety była tragicznie głośna. Na tyle że robienie tym zdjęć w kościele to samobójstwo ;-) Z żalem, bo AF bezbłędny i błyskawiczny. Opóźnienie od wciśnięcia spustu do zrobienia zdjęcia praktycznie żadne, a i sam spust bardzo czuły. Z gripem wielki nie jest i świetnie leżał w dłoni - ani ciężki, ani lekki. Po prostu w sam raz.

Dopiero zaczyna Awatar Janeq_2010
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Hej,
    Kup EOS 5, mam od wielu lat i jedyny kłopot to koło nastawy trybów (potrafi sie zepsuć). Jeśli kupisz taki egzemplarz, to doradzam sczytać wątek o serwisie na Żytniej, tam mxwdał super wskazówki co i jak.
    Ale wierz mi "5"ka to jest to.
    Pozdr, JK

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janeq_2010 Zobacz posta
    Hej,
    Kup EOS 5, mam od wielu lat i jedyny kłopot to koło nastawy trybów (potrafi sie zepsuć). Jeśli kupisz taki egzemplarz, to doradzam sczytać wątek o serwisie na Żytniej, tam mxwdał super wskazówki co i jak.
    Ale wierz mi "5"ka to jest to.
    Pozdr, JK
    Żony, pióra i 5tki nie pożyczaj nikomu, szczególnie analfabetom funkcjonalnym

większość przekręca kółko nastawy trybów zapomniawszy wcisnąć przycisk blokujący i paczka na Żytnią gotowa.
    Po co ten przycisk, tylko księgowi Canona wiedzą.
    Pomijając ten mały mankament, aparat jest świetny.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

imo warto zwrócić uwagę na 50e (około 250zł z gripem w komplecie)
    naprawde solidne body jak za ta cene.
    1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxydum Zobacz posta
    Po co ten przycisk, tylko księgowi Canona wiedzą.
    W 50E jest to rozwiązane nieco inaczej, ale wydaje mi się, że cel jest ten sam - żeby nie marnować filmu jeśli masz włączony tryb seryjny i dziecko dorwie aparat, czy też w podróży (w bagażu), cokolwiek.
    Niektóre z nowszych EOSów też mają jakąś blokadę przed przekręcaniem, nie?

Co do 50 to mogę potwierdzić, świetne body
    EOS 50E + helios 58/2

Domyślnie

Witam.

Poszukuje dla siebie jakiegoś analoga do eksperymentów z wielokrotną ekspozycją... chodzi mi o jakaś tanią puszkę z bagnetem EF - nie chce dokupować specjalnie obiektywów ... ostatnio widziałem na allegro bodajże Canona 500N... jak wygląda tam właśnie wielokrotna ekspozycja? Jestem dość zielony w tym... znalazłem informacje o maksymalnie 9-krotnym naświetlaniu jednej klatki ale czy da się np wyłączyć aparat i wrócić do konkretnej klatki później? Jakaś funkcja cofania filmu o x klatek? Mam też zenita ale nie wyobrażam sobie przesuwania kliszy na oko tą korbką :-|
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Najtańszy to chyba eos 300, ja mam 33 i też jest 9krotne naświetlanie,

Ale takiego ficzeru jak przesuwać o daną ilość zdjęć to nie słyszałem chociaż fakt jest przycisk do przewijania i do zwijania po naświetleniu całej kliszy

Patrz też na zasilanie, i możliwość dopięcia wyzwalacza na kablu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Ale takiego ficzeru jak przesuwać o daną ilość zdjęć to nie słyszałem chociaż fakt jest przycisk do przewijania i do zwijania po naświetleniu całej kliszy
    Czyli można przewinąć całą kliszę do początku, strzelić kilka klatek z założonym dekielkiem i wrócić do jednej konkretnej? Taki scenariusz jest możliwy? Ten mechanizm działa na tyle precyzyjnie żeby mieć x naświetleń w jednym miejscu?

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Patrz też na zasilanie, i możliwość dopięcia wyzwalacza na kablu.
    Z tego co widziałem zasilane są przez baterie CR123A - są jakieś inne/lepsze/tańsze opcje ?
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów