Strona 38 z 53 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werusq Zobacz posta
    Ja też mam dual, ale takiego co można rozłączyć.
    Powiem tak, z lampą i nawet długą lufą rewelacja na dłuższe wyjścia i spacery. Na koncerty i do studia, nie do końca, ponieważ jak trzymam aparat w ręce, często spada pasek z ramienia.
    Na to pomaga pasek pod pachę. Model PRO czy jakoś tak nazwany.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja zamówiłem z http://www.reporterstrap.com wersję dual x.
    Ma wszystko, można rozdzielić i w razie co ma zabezpieczenie. Myślę że się sprawdził. Szyja nie boli po całym dniu. Żeby ramiona się nie rozjeżdżały to najlepiej mieć pasek na klacie jak w plecakach. Jak jedno ramię to długi pasek skośny przez tors. Na czarnej koszuli wcale nie rzuca się w oczy. Natomiast do normalnego spaceru z aparatem wracam na zwykły cienki pasek UPStarp, bardziej delikatny i mniej miejsca zajmuje.

Domyślnie

Tak patrzę, oglądam i czytam i mam wątpliwości co do jednego. Czy nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań do ciągłego noszenia aparatu "do góry nogami"?
    canon, olympus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A jakie miały by być? nie rzucasz przecież nim więc nic mu nie będzie

Domyślnie

wiktor2323, nie mam pojęcia, dlatego pytam, czy o czytaliście, słyszeliście coś na ten temat. Niedawno dorwałem artykuł o twardych dyskach i ich żywotności w odniesieniu do położenia podczas pracy.
    canon, olympus

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mojemu nic się nie dzieje od noszenia do góry nogami xD
    A co do paska pod pachę, to jest i owszem, ale niewiele daje przy noszeniu pojedynczego aparatu

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lMl Zobacz posta
    Tak patrzę, oglądam i czytam i mam wątpliwości co do jednego. Czy nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań do ciągłego noszenia aparatu "do góry nogami"?
    Jest - na pewno matówkę trzeba częściej będzie przedmuchać, bo paprochy będą na nią częściej spadać.

Domyślnie

szwayko, zastanawiam się też nad działaniem wbudowanego w niektóre aparaty żyroskopu. Karta pamięci może pracować w każdej pozycji, ale np. migawka? W końcu jeżeli ma przebieg pionowy to mechanizmy raczej nie są obojętne na grawitację. Oczywiście to rozważania dosyć mocno teoretyczne, ale jednak ciekawe jak to jest w praktyce, przy długotrwałym użytkowaniu sprzętu w tak nietypowej pozycji. (Inna sprawa, że reklamowana szybkość tego paska jest dosyć mocno naciągana, bo aparat ma dłuższą drogę do oka niż w przypadku zawieszenia na szyi; Sam osobiście natomiast noszę aparat z paskiem tylko i wyłącznie na ręce).
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ładunkom elektrycznym w obwodach płyty głównej zakręci się w głowie i przestanie płynąc prąd :-P

No migawka ma przebieg pionowy - z góry na dół, a nawet robiąc zdjęcia z aparatem obróconym do góry nogami dalej ma przebieg pionowy tylko tym razem patrząc z dołu do góry :-P w czym widzisz różnicę?
    Tak samo obawiasz się jak robisz zdjęcia trzymając aparat na skos?
    A jak jest w plecaku to jest przeważnie obiektywem do dołu i co wtedy? Może od grawitacji odpadnie matryca??
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Goomis, ja rozważam to teoretycznie, nie praktycznie
    canon, olympus

Strona 38 z 53 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów