Jaś, nie obruszaj się
Nie wbijałem Ci szpilki. Wydawało mi się, że naprawdę masz kłopot z liczbą przewodnią.
Jaś, nie obruszaj się
Nie wbijałem Ci szpilki. Wydawało mi się, że naprawdę masz kłopot z liczbą przewodnią.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Samsung pokazał zainteresowanym (ewentualnym) partnerom handlowym apsc cmos sensor o 18 MPx i 4K.
Mamy odpowiedź co będzie w najnowszych cropach: 4K@24/25/29/30, 2K dodatkowo@60 a 1080p@120.
the silence is deafening
Tak troche OT.
Akustyk, a orientujesz sie moze jaka jest najjasniejsza przyslona przy ustawieniu obiektywu na 200mm?
I czy moglbys odniesc jak wyglada ostrosc na tej pelnej dziurze w 70-300@200mm vs 70-200f4L@200mm?
Bo przyznam ze 70-200 jest super, ale jednak b.czesto brakuje mi zasiegu na FF.
Problem w tym, że póki co to nie Samsung wyznacza trendy na tym rynku - to nie telewizory. W Casio też masz możliwość robienia zdjęć seryjnych po kilkadziesiąt klatek/sek. i jakoś nie widać żeby Canon albo Nikon się tym zbytnio przejęły
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
oczywiscie.
f/5.0
zobacz sobie tabelke:
http://the-digital-picture.com/Revie...ns-Review.aspx
ale f/4 IS czy nonIS? bo IS-a nie mialem.
a nonIS jesli chodzi o ostrosc, to w calym zakresie ogniskowych i dziurek bierze tegie lanie od 70-300L, nawet jak sie porowna przymkniete 70-200/4 nonIS do 70-300L na pelnej dziurze.
co do porownania z wersja IS to sa dosc rozne opinie w sieci, najczesciej w okolicy rownie dobrze do nieznacznie gorzej na niekorzysc 70-300.
powiem Ci tak: 70-300L to jest za* dobre szklo, wiec jak kupisz, to nie bedziesz zawiedziony.
tak ze, tak sobie mysle, ze brak ogniskowej zamienisz na brak paru tysiecy PLN na ROR![]()
Dzięki za szerokie podsumowanie.
Co do 70-200 f4 to mam wersje bez IS-a, ktora IMO na 5d mk2 jest b.dobra, moze nie idealna na brzegach bez przymykania, ale to nie szeroki kat gdzie ostrość powinna byc bardzo rownomierna w calym kadrze.
A tabelka bardzo bardzo pomocna. Thx.
Narazie bardzo luźno rozważam rozne opcje, bo do wyboru jest przynajmniej kilka i wszystkie maja swoje wady i zalety
Miedzy innymi zastanawiam sie nad dokupieniem jakiegoś TC 1.5x/2.0 bo przynajmniej te wersje 1.5/1.4x maja w miare pozytywne opinie.
Video, Video tak, taaak!![]()