Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Pewien telekonwerter

Mieszany widok

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafinek Zobacz posta
    Jaka zatem Twoja rada w takim układzie jeśli chodzi o większą ogniskową przy 70-200? Kupować 2x nie widzę chyba sensu, strasznie leci od razu po jakości, no i ten AF. A co jeśli chodzi o ewentualny konwerter 1,4x + crop? Jest to dziwne, że nawet produkty tego samego producenta nie są kompatybilne i to za taką kasę...
    Nie 1d/s czyli niemal wszystkie puszki mają limit autofokusa dla szkieł z tc ciemniejszych jak 5.6. Czytałem jakąś sztuczke na optycznych ze zaklejali niektóre styki.. ale sam nie wiem nie sprawdzałem i wole nie udzielać takowej rady.

Imo -> Kasa do skarbonki, jak desperacko potrzebujesz akurat 300mm możesz sobie kupić jakieś tele 70-300 typu ten nowy tamron 70-300 VC USD, jakość może być lepsze jak 70-200 z dc 1.4.

Jeżeli jednak bardziej zależy ci na większej ilości milemetrów, to składniałbym się ku zbieraniu na 100-400 L.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    Czytałem jakąś sztuczke na optycznych ze zaklejali niektóre styki.. ale sam nie wiem nie sprawdzałem i wole nie udzielać takowej rady.
    To jest dość znana metoda, na CB też znajdziesz instrukcje jak to zrobić. Zagrożenia dla sprzętu nie ma ale problem polega na tym że AF puszki xxxD nie poradzi sobie z jasnością f/8 i będzie jeździł w te i nazad. W 40D czy 50D będzie próbował działać, ale skuteczność takiego układ będzie loteryjna.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony

Domyślnie

Miałem kiedyś coś w tym rodzaju - telekonwerter x2 wyglądający dziwnie podobnie - łącznie z futeralikiem (firmy nie pamiętam). Podłączałem to do 70-200 4 LIS. Jakość obrazu niespecjalna (osłabiony kontrast plus mydełko) - konieczne było lekkie domknięcie przysłony. Ale o dziwo w obróbce dało się z tego coś wyciągnąć jeśli nie fotografowało się pod światło. AF w 70-200/4 LIS + Telekonw x2 działał nie gorzej niż w gołym 100-300 USM ustawionym na 300 mm bez zaklejania styków. Generalnie cena tego czegoś na Alledrogo jest zbyt wysoka. Jeśli chodzi o jakość to cudów nie należy się spodziewać (w końcu to telekonwerter x2 noname), ale generalnie moje "coś" działało.

Uprawnienia umieszczania postów