Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 92

Wątek: Jakie polecacie fotolaby internetowe?

Domyślnie

Dobre ceny na odbitki maja w najlepszefoto.pl, 15x22,6 na jedwabiu kosztuje 0,86 zł, profile można ściągnąć ze strony, choć i bez profilowania dobrze wychodzą.
    http://bluecherry.pl
    http://kordys.com.pl
    Canon 5D mk2, 5Dc, Zenitar 16mm, C 17-40 4.0, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 70-200 2.8 IS, C 580EX, 580EX II, Nissin Di622

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

A ja ze swojej strony mogę polecić firmę Tomasza1972: www.fotobajka.com
    Zamawiam od ok. 2 lat (a może i dłużej) i zawsze dostaję dokładnie to, co mam na swoim monitorze, w ekspresowym tempie, w bardzo dobrej cenie

Nie trzeba nigdzie dalej szukać
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    jestem amatorem, korzytsam z diprint.pl i jestem w pełni zadowolony, a odnośnie tego co napisał w poście #49 marekb to kiedyś skusiłem się na super cenę w foto4u.pl i nigdy więcej tego nie popełnię... straszna porażka wyszła
    nie dziwie się ze dostałes zjeb... zdjecia
    włascicielem serwisu foto4u jest fotoprint buahaha poprostu ten sam badziew tylko w lepszej szacie graficznej (stronka). Oczywiście mam nadzieje ze nie musze nikomu "przedstawiac" fotoprintu, az zal mi ze pracowałem tam tak długo
    Pozdrawiam
    ps. ostatnio zaskoczył mnie moj ulubiony lab i zapłaciłem połowe ceny za powiekszenia 40x50m, chyba maja taką promocje czy cos ale miło bardzo.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    Zamawiam od ok. 2 lat (a może i dłużej) i zawsze dostaję dokładnie to, co mam na swoim monitorze, w ekspresowym tempie, w bardzo dobrej cenie

Przebijam po raz kolejny TYLKO VERTIS.PL :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Tajemnica Vertis leży w używanych przez nich papierach. Mało kto zwraca na to uwagę bo najważniejsze, żeby było po 30 gr.

olga123
    Guest

Domyślnie

a jakich papierów używają?

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysgro Zobacz posta
    Witam

Czy znacie jakies dobre laby, ktore w przyzwoitych cenach wysylaja zdjecia za granice? Konkretnie do Szwecji
    Hewlett Packard pod nazwa Snapfish
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta

cena jak na lab internetowy dość spora... można mieć bardzo dobrą jakość z cytowanego tu wielokrotnie diprintu połowę taniej
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja robiłem ostatnio kilkanaście odbitek A4 w http://www.print-4u.pl/ i szczerze to jak dla mnie jakość/cena na wysokim poziomie.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Przebijam po raz kolejny TYLKO VERTIS.PL :-)
    a ja odbijam - nigdy Vertis.pl. Korzystałem z WróbelFoto z Rawy Maz. - o niebo lepiej. Dla porównania rok temu wysłałem te same pliki i tu i tu. Niestety to co otrzymałem od Vertis to porażka na całej długości. Już u idiotów jest lepiej. A WróbelFoto polecam - jak coś, to pomoc online i sugestie, wskazówki, korekty. Nie zawsze w labie "zaocznym" mamy mozliwość zobaczenia pojedynczych fotek i porównania z naszą "wizją", dostajemy paczkę i później płacz, lament. U p. Wróbla zawsze mogłem liczyć na WŁAŚCIWĄ korektę i konsultacje telefoniczne w obie strony.

A czym Vertis podpadł? Nie tylko niemiłą obsługą i zbywaniem, ale i tym, że po dociekliwym wypytywaniu dowiedziałem się, że moje foteczki zostały przeskalowane do mniejszej dpi, bo rzekomo zbytnio opóźniały pracę labu, a przecież jakość drastycznie i tak nie spada. A tu BUUU.. spadła i mało tego - mając porównanie, rzucała się w oczy.

Aha... i polecanie labu, bo ja widzę na papierze to samo co na monitorze, to tak jakby polecać konkretną stację benzynową, bo na paliwie z niej mój samochód mało pali. Wszystko kwestia poprawnie skalibrowanego monitora, labu, który oddaje ci na papierze to co dasz mu w pliku, a i sam jest poprawnie skalibrowany i dbany oraz poprawne przygotowanie plików. Niestety kluczową sprawą jest lab, który jak mu powiesz "nie ruszaj", to nie ruszy, chyba, że to skonsultuje.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów