Results 1 to 10 of 71

Thread: Carl Zeiss Planar T* 1.4/50mm AF czy Sigma 1.4/50mm

Hybrid View

Pełne uzależnienie MC_'s Avatar

Widocznie masz zbyt mało wprawy.
    Ja na tym polemikę z Tobą kończę i życzę miłego popołudnia.

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by MC_ View Post
    Widocznie masz zbyt mało wprawy.
    Być może :-? Jest to mimo wszystko bardziej prawdopodobne, niż to że wszystkie sigmy 50/1,4, które w swoim czasie testowałeś miały AF który pozwalał bez problemów trafiać w punkt na 5DmkII, czego o ile mi wiadomo nikomu nie udało się powtórzyć
    Wyluzuj się czasem.Również życzę Ci miłego popołudnia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Quote Originally Posted by koraf View Post
    Dokładnie :-D, generalnie zeiss jest bardziej precyzyjny w manualnym ustawianiu ostrości i również w potwierdzaniu tej ostrości niż canon i dokładnie wiem co piszę :-P.
    Tak po prostu jest i nie ma co z tym faktem dyskutować ;-).
    IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII :-?
    Last edited by Sunders; 11-05-2011 at 04:10 PM. Reason: Automerged Doublepost

Uzależniony RomanS's Avatar

Quote Originally Posted by Sunders View Post
    ... IMO zanim się kupi tego zeissa warto sprawdzić czy w mniej wprawnych rękach i na 400D jest tak samo jak u Was na 5DmkII :-?
    W dyskusji w tym watku nie masz racji i co wiecej wynika z niej, ze raczej z Zeiss-em ZE nie pracowales(a jak bylo tak jak piszesz to znaczy ze nie umiales skorzystac z potwierdzenia ostrosci w aparacie EOS i to wszystko jedno jakim). Ostrzenie manualne w tym obiektywie z potwierdzeniem ostrosci w aparacie dziala bardzo dobrze. I tyle, a moze az tyle.