Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Strona internetowa a muzyka

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przyciski są najczęściej słabo widoczne, dlatego ja robię tak jak minek. Niestety bardzo rzadko gusta muzyczne autora strony pokrywają się z moimi
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    Mam nadzieje, że zrobisz jakiś przycisk od wyłączania tej muzyki. Brak takiego guzika zmusza mnie do jak najszybszego opuszczenia grającej strony
    Popieram - najczęściej przy kompie słucham czegoś swojego, a muzyczki na stronach lekko mnie wkurzają.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak przy okazji - może zaproponować jaśnie nam panującym na CB umieszczenie jakiejś muzyczki? ;-))))))))))))))))))
    Ostatnio edytowane przez jarekA ; 24-06-2007 o 09:05 Powód: Automerged Doublepost
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    A tak przy okazji - może zaproponować jaśnie nam panującym na CB umieszczenie jakiejś muzyczki? ;-))))))))))))))))))
    Coś w tym stylu?
    http://youtube.com/watch?v=AEcWy7loyYQ
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Odgrzewam stary temat, ale może coś w upodobaniach się zmieniło.
    Czy ktoś może podać jakieś strony z muzą do stron www . Najlepiej w stosownym formacie. tzn chyba swf czy jakoś tam. Najlepiej darmową lub z łatą formą płatności np. jednorazową.

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

http://www.jamendo.com/pl/ tu jest dużo darmowej muzyki, choć nie wiem jak z wykorzystaniem komercyjnym, musiałbyś się wczytać w te licencje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale ogólnie j.w. - muzyka na stronach to zło... Zwykle "master volume" mam ustawiony tak, głośność w winampie przy normalnym słuchaniu jest na ~20-30%. Nagłe pojawianie się trzy razy głośniejszych niepożądanych dźwięków skutkuje natychmiastowym zamknięciem ich źródła.
    Ostatnio edytowane przez aciek_l ; 03-05-2011 o 13:32 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

zamiast szukać gotowego utworu to chyba lepiej przekonwertować na potrzebny format. jest wiele darmowych konwerterów. są też darmowe utwory, i można je zamieszczać gdzie się chce, open source czy jakoś tak licencja się chyba nazywa.
    co do muzyczek na strony to są wkurzające dla nas, ale dla np. potencjalnych klientów już niekoniecznie. przykład z niedalekiej przeszłości. oglądam i oglądam w końcu stronka z melodyjką, 1,5s i strona zamknięta, ale z boku słyszę o jaka fajna piosenka, włącz jeszcze raz. na koniec zostałem odesłany od kompa, natomiast lepsza połowa już sobie przeglądała galerie dalej sama.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    zamiast szukać gotowego utworu to chyba lepiej przekonwertować na potrzebny format. jest wiele darmowych konwerterów. są też darmowe utwory, i można je zamieszczać gdzie się chce, open source czy jakoś tak licencja się chyba nazywa.
    co do muzyczek na strony to są wkurzające dla nas, ale dla np. potencjalnych klientów już niekoniecznie. przykład z niedalekiej przeszłości. oglądam i oglądam w końcu stronka z melodyjką, 1,5s i strona zamknięta, ale z boku słyszę o jaka fajna piosenka, włącz jeszcze raz. na koniec zostałem odesłany od kompa, natomiast lepsza połowa już sobie przeglądała galerie dalej sama.
    Exactly
    Zwłaszcza klientki lubią romantyczną muzę przeglądając fotki ślubne.

Domyślnie

muza na stronie? odradzam...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja po cięgach jakie otrzymałem za „muzyczkę” na jednej ze stron www.warsztatyfoto.com.pl na kolejnej jej modyfikacji zrezygnowałem zupełnie z podkładu muzycznego. Ale dogadałem się z alternatywną rozgłośnią radiową i w zasadzie pozostało tylko wymienić linki. Nie mniej odpuściłem temat. Ale od czasu do czasu daje reklamy na taką stronę z orkiestrami przygrywającymi na weselach. Wydaje mi się, że dogadanie się z takim zespołem w celu podkładu muzycznego na stronę nie powinno stanowić problemu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja po cięgach jakie otrzymałem za „muzyczkę” na jednej ze stron www.warsztatyfoto.com.pl na kolejnej jej modyfikacji zrezygnowałem zupełnie z podkładu muzycznego. Ale dogadałem się z alternatywną rozgłośnią radiową i w zasadzie pozostało tylko wymienić linki. Nie mniej odpuściłem temat. Ale od czasu do czasu daje reklamy na taką stronę z orkiestrami przygrywającymi na weselach. Wydaje mi się, że dogadanie się z takim zespołem w celu podkładu muzycznego na stronę nie powinno stanowić problemu.
    Nie o taka muzę mi chodzi. To nie ma być muza do kotleta tylko taka której prawie nie słychać. Ma się maksymalnie integrować z obrazem a nie wychodzić do przodu. Nie chcę by ktoś oglądający stronkę stukał sobie butem pod stołem do rytmu, tylko żeby później nie wiedział czy muza była czy nie. Ale żeby przyjemnie mu się taka stronkę oglądało.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów