To jest ten sam poręczny aparat, tyle że z doczepionym nieporęcznym wizjerem.
To jest ten sam poręczny aparat, tyle że z doczepionym nieporęcznym wizjerem.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Jak najbardziej się mieści, gdy odepniemy wizjer.
Jest mniejszy od PENów z podpiętym obiektywem i mniejszy od NEXów z podpiętym obiektywem.
Ale tu chciałem pokazać wizjer. Jest bardzo dobry, daje duży i szczegółowy obraz, wszystko co wyświetli LCD wyświetli i wizjer.
A zaletą wizjera jest to że jest odpinany. Jest nieduży, więc zmieści się do drugiej kieszeni.
Jest to poręczne, a gdy chcemy fotografować to wyciągamy aparat, wyciągami wizjer, podpinamy i mamy kompakt z bardzo jasnym zoomem i bardzo dobrym wizjerem EVF. Wizjer jest ruchomy, więc od razu mamy wizjer kątowy (który do lustrzanki też można dokupić, tu mamy w jednym).
Gdy nosimy to na szyi, możemy nie odpinać wizjera.
za wielki, nie chciałoby mi się podpinać odpinać
Ja mogę polecić E-PL1 lub 2, nowsze i lepsze matryce.
Nex ma może lepszą matryce, tylko dostępne w tej chwili szkła tą jakość zniweczą. Na dzień dzisiejszy lepszym wyborem będzie PEN.
Jedno szklo zaprojektowane na pelna klatke - raz na cropie, raz na FF [EN]:
http://www.stevehuffphoto.com/2011/0...ested-on-both/
Pozdrawiam!
550D ma nie te gabaryty, nawet jako samo body. Obiektyw też dużo większy.
Micro43 (czy inne bezlusterkowce) są mniejsze, o XZ1 nie wspominając.
VF2 to ułamek gabarytów najmniejszego obiektywu do lustrzanek Canona. Odpięty obiektyw do 550D wypcha kieszeń niewygodnie, a ciężar będzie przeszkadzał w kieszeni. VF2 będzie nieodczuwalne.
To jest różnica.
a podgląd zrobionej fotki pokazuje się w wizjerze czy na lcd?