Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Ostrość nie jest ważna...

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie potrzebowałem=) A chodziło mi właśnie o sposób wybierania obiektywów li tylko pod kątem ostrości (która notabene wcale nie gra kluczowej roli). Zaś jeśli chodzi o pozostałe aspekty eLek, to Rockwell o nich pisze i docenia bardziej, niż ostrość, więc nie muszę niczego nigdzie indziej doczytywać, by się z nim zgodzić.

Z tego też powodu zdecydowałem się na 24-105 zamiast np. kompletu zabójczo drogich 35L + 85L - pancerne to wystarczająco, a mniejsza strata będzie, jak gdzieś w dzikim kraju ukradną. Dotychczasowy aparat (EOS 33) wystarcza mi w zupełności, jego możliwości kończą się wyżej póki co niż moje. Ale dopiero teraz natrafiłem na stronę Rockwella i sporo artykułów przypadło mi do gustu, więc czytam i postanowiłem się tutaj podzielić.

Pzdr!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    BTW - zerknąłem na Twoją stronę, doskonały reportaż z koncertu Czesława, genialne kolory, gratulacje!
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 19-04-2011 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar Kwazar
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Z tego też powodu zdecydowałem się na 24-105 zamiast np. kompletu zabójczo drogich 35L + 85L - pancerne to wystarczająco, a mniejsza strata będzie, jak gdzieś w dzikim kraju ukradną.
    Nie wiem jak w ogóle można dokonywac takiego porównania. Jak taniej to można kupić 28 1.8 i 85 1.8. Jaki sens ma przyrównanie ciemnego, słoika z kultowymi jasnymi szkłami Canona? Chyba jedynym argumentem przemawiającym za tym pierwszym jest zoom Jak boisz sie kradzieży w dzikim kraju, np. w Polsce to polecam polise na sprzęt, ja płacę 500zł i mam spokój na cały rok, gdziekolwiek bym nie robił zdjęć.
    5d, 50d, stałki, zoomy
    Fotograf Bydgoszcz
    Dysponuję studiem fotograficznym w centrum Bydgoszczy, 36m2, szukam chetnych!

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Kwazar Zobacz posta
    polecam polise na sprzęt, ja płacę 500zł i mam spokój na cały rok, gdziekolwiek bym nie robił zdjęć.
    skoro temat jest w hydeparku to pozwolę sobie na spory OT
    Kolego Kwazar możesz uchylić rąbka tajemnicy i napisać gdzie ubezpieczasz swój sprzęt i jak to w ogóle wygląda? Ja się orientowałem jakiś czas temu to żaden ubezpieczyciel nie chciał ubezpieczyć tak "płynnych" sprzętów jak foto.
    Dzięki, pozdrawiam

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    skoro temat jest w hydeparku to pozwolę sobie na spory OT
    Kolego Kwazar możesz uchylić rąbka tajemnicy i napisać gdzie ubezpieczasz swój sprzęt i jak to w ogóle wygląda? Ja się orientowałem jakiś czas temu to żaden ubezpieczyciel nie chciał ubezpieczyć tak "płynnych" sprzętów jak foto.
    Przyłączam się do prośby
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwazar Zobacz posta
    Jak boisz sie kradzieży w dzikim kraju, np. w Polsce to polecam polise na sprzęt, ja płacę 500zł i mam spokój na cały rok, gdziekolwiek bym nie robił zdjęć.
    Jesteś pewien tego spokoju? Nie zdziw się gdy po zgłoszeniu kradzieży ubezpieczyciel będzie szukał dziury w całym, chcąc udowodnić Tobie, że nie dotrzymałeś warunków umowy. Tak więc pilnuj sprzętu jak zwykły nieubezpieczony, zwłaszcza jeśli pstrykasz "gdziekolwiek".
    Przepraszam za małe zboczenie. Z tematu.

Uprawnienia umieszczania postów