A, już widzę. No to oprócz ściemniacza porównaj sobie moc obu lampek![]()
A, już widzę. No to oprócz ściemniacza porównaj sobie moc obu lampek![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Czasami da rade ale czasami kameruna nie ma i trzeba sobie radzić.
Kiedyś sobie myślałem żeby zatrudnić asystenta co będzie mi ludzi na sali oswietlal ciepłym światełkiem podczas tańca. Efekt boski.
Mały przykładzik lampy kameruna
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Jak dla mnie troche za cieploAle ochlodzic to troszke i efekt, jak wiadomo, bardzo ladny!
Oczywiście rzecz gustuLubie od czasu do czasu ciepłe scenki. Czasami na lampe blyskową jako kontrę w plenerze nakładam ciepły filtr
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Ja tam większość plenerowych fotek robię z dużą blendą.... próbowałem z lampą, ale to nie to samo....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.... a światło lampy kameruna bardzo często jest zbyt punktowe aby je sensownie wykorzystać w fotografowaniu par....
Ostatnio edytowane przez zanussi ; 15-04-2011 o 10:33 Powód: Automerged Doublepost
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
O szit. Człowiek wydaje kasę na sprzęt już jest prawie happy a tu się okazuje, że trzeba kameruna kupić :/
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Kameruni mają szeroki wachlarz zastosowań![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
kosmos ta latarka
btw takie ledowe panele sa spoko , malo zra prundu wiec nadaja sie jako mobilne rozwiazanie , nie grzeje toto
bo rzadko ktory kamerun pojdzie po rozum , i kupi odpowiednia lampa czy tez zmiekszy swiatlo , jak kiedys takiemu wspomnialem o panelach ledowych to oczy w slup , no ale chyba go cena 500 zl przerosla
edit
z drugiej strony dobry panel ledowy w sumie kosztuje calkiem sporo heh
Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 15-04-2011 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost
no comment...
I to właśnie ma dla mnie bardziej kluczowe znaczenie - do uzyskania oświetlenia a'la hollywoodzkiegi. Lampa Lowela ma regulowana moc i zoom, dzięki czemu mozna nieźle pokombiniwac. Sama temperatura to jak dla mnie bliżej 3200K chociaż zawsze można dokleic jakiś filterek. No nic.. Coś trzeba bedzie wybrać... Na kameruna mnie nie stać, a i w plener ciężko chłopa ciągnąć.
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Do takiego oświetlenia o jakim piszesz to potrzebujesz nie bzdzidełka na kamerę tylko potężnej lampy z soczewką Fresnela.