Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [piotrthx] Moje widzenie świata

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja (stety lub niestety) jednak zgadzam się z trollami. Wizji specjalnie tu nie widać, pierwsze zdjęcie zdecydowanie zbyt ciemne, na drugim od nieba oczy bolą.

Co do sprzętu i jakości zdjęć - dobry obiektyw tworzy ostre zdjęcie, słaby obiektyw tworzy zdjęcie nieostre itd. Jednakże nawet najlepszy obiektyw sam nie zrobi dobrego zdjęcia (co nie jest tożsame ze zdjęciem dobrej jakości).

pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    A ja (stety lub niestety) jednak zgadzam się z trollami. Wizji specjalnie tu nie widać, pierwsze zdjęcie zdecydowanie zbyt ciemne, na drugim od nieba oczy bolą.

Co do sprzętu i jakości zdjęć - dobry obiektyw tworzy ostre zdjęcie, słaby obiektyw tworzy zdjęcie nieostre itd. Jednakże nawet najlepszy obiektyw sam nie zrobi dobrego zdjęcia (co nie jest tożsame ze zdjęciem dobrej jakości).

pzdr
    Mniejsza o trolli, może niepotrzebnie użyłem tego słowa, ale nie oceniam tych zdjęć jako gotowców, jako życiowego osiągnięcia, bo rzeczywiście nie są naljepsze. Ja te zdjęcia oceniam jako proces podążania w pewnym kierunku. Można kolegę dołować i go przekonać że jest tak słaby że powinien sprzedać aparat i dać sobie siana z fotografią, i potem się cieszyć że załatwiliśmy gościa. I co, da ci to jakąś satysfację? Czy ty sam jesteś przez to lepszy?

Kolega ma wizję robienia pewnych zdjęć, i nawet jeśli na razie zdjęcia nie przekonują, to może za rok ta wizja oprocentować naprawdę dobrymi zdjęciami.
    Więc niech się trzyma tej wizji.

Co do sprzętu, to można robić bardzo dobre zdjęcia starą Holgą, a także okropne zdjęcia D3X. I takie też widywałem.
    Chwaliłeś moją galerię, dziękuję bardzo i jest mi miło, ale powiem że 90% tych zdjęć na mojej galerii są robione badziewiem D200 + 18-200 VR.
    A niektóre nawet były robione jeszcze D50.
    To oko fotografa decyduje o dobrym zjęciu a nie tysiące dolców wwalone w sprzęt.

Uprawnienia umieszczania postów