Strona 334 z 357 PierwszyPierwszy ... 234284324332333334335336344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 331 do 3 340 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał Awatar _fiolek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    mój statyw to velbon sherpa 600 ważący jakieś 3 kilo, więc chyba powinienem poszukać czegoś innego, tylko czego?:/ nie mam gdzie pooglądać i pomacać, bo olsztyn to zabita dziura. ten benro na prawdę jest świetny i gdyby nie to mocowanie to bym się chwili nie zastanawiał. doradźcie coś podobnego z innym mocowaniem statywu i kwocie nie przekraczającej 3 setek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://allegro.pl/prof-plecak-fotogr...539816526.html
    może ktoś ma coś takiego, wygląda podobnie, mocowanie na środku, tylko ciekaw jestem jak z jakością

zakupiles moze? da rade 2x body + 2 stalki i 1 tele pomiescic ?

btw: ktos cos poradzi do 300 stowek maks na 2 body + 3szkla i lampka ?

Domyślnie

nie kupiłem, ale na 90% kupię benro 200 lub benro 300n, jak będę w Trójmieście to sobie popatrzę jak to się nosi ze statywem z boku, fanciera nie mam gdzie obejrzeć, nie mogę też znaleźć żadnej opinii o nim więc oleje tą opcję. W Twojej sytuacji poszukałbym czegoś większego, bo przy 2 puchach może być problem z miejscem

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam. Macie może panowie jakiś pomysł na torbę, tylko że dosyć niecodzienną. Chodzi mi żebym mógł zmieścić canon 400D z gripem + tamronika 17-50 (ewentualnie potem jakieś tele) + rzeczy osobiste- znaczy się kindle, w przyszłości lapka 12. Jeszcze jestem studentem i nosze ze sobą zeszyty a4, teczki itp. Myślałem żeby zaadaptować jakąś torbę zwykłą, zrobić jakąś wyściółkę czy coś w tym stylu. Większość Toreb jednak jest mało "szeroka"- 400d z gripem wchodzi na wcisk, jeśli w ogóle wejdzie. Zarzucicie może jakimiś torbami z allegro, sklepów? (to ma być codzienna torba, na wyprawy mam plecak kata dr426)

Domyślnie

witam

Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. Zestaw jaki ma być w niej przechowywany:

-C40d + grip (który dojdzie w przyszłości),
    -17-85 IS USM f/4-5.6,
    -70-200 L f/4 USM,
    -helios 44m-4 (zostanie zamieniony przez 50mm (jak poniżej)),
    -50mm - dojdzie w przyszłości i będzie to C 1.8 albo C 1.4 albo sigma 1.4,
    -jakiś inny obiektyw, który też dojdzie w przyszłości - może będzie to Samyang 8mm, może coś innego. Jeszcze nie wiem - zależy na co środki w przyszłości pozwolą,
    -lampa,
    -akcesoria takie jak: baterie, karty, jakiś filtr, akku do lampy, czasem ładowarka, kabel USB lub inny, wężyk spustowy (bezprzewodowy albo przewodowy), osłony przeciw słoneczne (założone na obiektywy) i inne .......

Z którym obiektywem będzie aparat w torbie podpięty nie wiem - wszystko zależy od miejsca w torbie. Do podpięcia na stałe w grę wchodzą tylko 70-200 albo 17-85.

Mieszkam w dosyć małym mieście i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, więc mam do Was pełne zaufanie

Z góry dziękuję za pomoc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azahiels Zobacz posta
    Witam. Macie może panowie jakiś pomysł na torbę, tylko że dosyć niecodzienną. Chodzi mi żebym mógł zmieścić canon 400D z gripem + tamronika 17-50 (ewentualnie potem jakieś tele) + rzeczy osobiste- znaczy się kindle, w przyszłości lapka 12. Jeszcze jestem studentem i nosze ze sobą zeszyty a4, teczki itp. Myślałem żeby zaadaptować jakąś torbę zwykłą, zrobić jakąś wyściółkę czy coś w tym stylu. Większość Toreb jednak jest mało "szeroka"- 400d z gripem wchodzi na wcisk, jeśli w ogóle wejdzie. Zarzucicie może jakimiś torbami z allegro, sklepów? (to ma być codzienna torba, na wyprawy mam plecak kata dr426)
    Witam, moze cos takiego: klik
    50D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuzio Zobacz posta
    Witam, moze cos takiego: klik
    Objawiła sie kolejna podróbka wyrobów DOMKE i MEKKO. Te torby są dość wygodne i co najważniejsze nie przypominają toreb FOTO
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pytanie do użytkowników plecaka Naneu Military Ops Alpha L.
    Jak się wam sprawdza używanie plecaka z tym typem dostępu - wymagającego zdjęcia plecaka, by dostać się do aparatu - nie drażni po jakimś czasie?
    Ile szpeju wchodzi do komór nie-fotograficznych i czy noszenie w uchwycie przy nim jeszcze statywu Manfrotto 055+141RC jest w miarę realne przy wędrówkach powiedzmy rzędu kilku km?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Prawie każdy plecak trzeba zdjąć żeby wymienić szkło... Ja mam Bez L ale do górnej komory wchodzi naprawdę dużo... Kiedyś nosiłem tam Pentacona sixa ze szkłem 80 lub 120, kominkiem ttl i było sporo miejsca. Próbowałem też upchnąć małą torbę fotograficzną w którą wchodzi na styk 50d+ 18-55 lub 85 1,8 i też nie było problemu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Prawie każdy plecak trzeba zdjąć żeby wymienić szkło... Ja mam Bez L ale do górnej komory wchodzi naprawdę dużo... Kiedyś nosiłem tam Pentacona sixa ze szkłem 80 lub 120, kominkiem ttl i było sporo miejsca. Próbowałem też upchnąć małą torbę fotograficzną w którą wchodzi na styk 50d+ 18-55 lub 85 1,8 i też nie było problemu.
    No właśnie dziś z rana łaziłem po takim bagnistym terenie co się zapadał i cholera mnie brała, że nie mam wygodnego plecaka, a statyw w łapkach ciągnę i jak gdzieś polecę to nie dosyć, że cały mokry to jeszcze sprzęt można poniszczyć i paluch połamać (bo statyw za jedną rurkę - paska do nie mam, a kolejnej torby nie chce mi się ciągnąć). Jedno, co mnie teraz martwi w Alpha, to czy przypinając statyw do takiego bocznego uchwytu da się z tym sensownie chodzić bez odczucia ciągnięcia pasków na jedną stronę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Łaziłem z Alphą 3 dni po górach i było mega wygodnie... A plecak był pełny. Co do statywu to przy moim chińskim jest ok ale przy cięższym plecak może przeginać, chociaż wątpię żebyś to odczuwał.

Strona 334 z 357 PierwszyPierwszy ... 234284324332333334335336344 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów