nie kupiłem, ale na 90% kupię benro 200 lub benro 300n, jak będę w Trójmieście to sobie popatrzę jak to się nosi ze statywem z boku, fanciera nie mam gdzie obejrzeć, nie mogę też znaleźć żadnej opinii o nim więc oleje tą opcję. W Twojej sytuacji poszukałbym czegoś większego, bo przy 2 puchach może być problem z miejscem![]()
Witam. Macie może panowie jakiś pomysł na torbę, tylko że dosyć niecodzienną. Chodzi mi żebym mógł zmieścić canon 400D z gripem + tamronika 17-50 (ewentualnie potem jakieś tele) + rzeczy osobiste- znaczy się kindle, w przyszłości lapka 12. Jeszcze jestem studentem i nosze ze sobą zeszyty a4, teczki itp. Myślałem żeby zaadaptować jakąś torbę zwykłą, zrobić jakąś wyściółkę czy coś w tym stylu. Większość Toreb jednak jest mało "szeroka"- 400d z gripem wchodzi na wcisk, jeśli w ogóle wejdzie. Zarzucicie może jakimiś torbami z allegro, sklepów? (to ma być codzienna torba, na wyprawy mam plecak kata dr426)
witam
Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. Zestaw jaki ma być w niej przechowywany:
-C40d + grip (który dojdzie w przyszłości),
-17-85 IS USM f/4-5.6,
-70-200 L f/4 USM,
-helios 44m-4 (zostanie zamieniony przez 50mm (jak poniżej)),
-50mm - dojdzie w przyszłości i będzie to C 1.8 albo C 1.4 albo sigma 1.4,
-jakiś inny obiektyw, który też dojdzie w przyszłości - może będzie to Samyang 8mm, może coś innego. Jeszcze nie wiem - zależy na co środki w przyszłości pozwolą,
-lampa,
-akcesoria takie jak: baterie, karty, jakiś filtr, akku do lampy, czasem ładowarka, kabel USB lub inny, wężyk spustowy (bezprzewodowy albo przewodowy), osłony przeciw słoneczne (założone na obiektywy) i inne .......
Z którym obiektywem będzie aparat w torbie podpięty nie wiem - wszystko zależy od miejsca w torbie. Do podpięcia na stałe w grę wchodzą tylko 70-200 albo 17-85.
Mieszkam w dosyć małym mieście i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, więc mam do Was pełne zaufanie
Z góry dziękuję za pomoc.
Witam, moze cos takiego: klik
50D
Pytanie do użytkowników plecaka Naneu Military Ops Alpha L.
Jak się wam sprawdza używanie plecaka z tym typem dostępu - wymagającego zdjęcia plecaka, by dostać się do aparatu - nie drażni po jakimś czasie?
Ile szpeju wchodzi do komór nie-fotograficznych i czy noszenie w uchwycie przy nim jeszcze statywu Manfrotto 055+141RC jest w miarę realne przy wędrówkach powiedzmy rzędu kilku km?
Prawie każdy plecak trzeba zdjąć żeby wymienić szkło...Ja mam Bez L ale do górnej komory wchodzi naprawdę dużo...
Kiedyś nosiłem tam Pentacona sixa ze szkłem 80 lub 120, kominkiem ttl i było sporo miejsca. Próbowałem też upchnąć małą torbę fotograficzną w którą wchodzi na styk 50d+ 18-55 lub 85 1,8 i też nie było problemu.
![]()
No właśnie dziś z rana łaziłem po takim bagnistym terenie co się zapadał i cholera mnie brała, że nie mam wygodnego plecaka, a statyw w łapkach ciągnę i jak gdzieś polecę to nie dosyć, że cały mokry to jeszcze sprzęt można poniszczyć i paluch połamać (bo statyw za jedną rurkę - paska do nie mam, a kolejnej torby nie chce mi się ciągnąć). Jedno, co mnie teraz martwi w Alpha, to czy przypinając statyw do takiego bocznego uchwytu da się z tym sensownie chodzić bez odczucia ciągnięcia pasków na jedną stronę.