the silence is deafening
Użytkownicy C i N klękają na kolana i dziękują Panom, którzy zdecydowali, że D3/s ma tylko 12 MPx![]()
SR4
Stefan Słony w 2012 roku pokaże dwie lustrzanki FF
Jedna będzie low-resi będzie konkurencją dla 5D2 (czyżby D800 miało aż 21 MPx?
)
Druga, będzie miała tyle pikseli, że wkroczy na terytorium średniaków.
Obydwie stracą na wejściu z powodu SLT.
Ciekawe czy konserwa (gdzie do ***** jest ef-s 35/1.8?!) Canon to rozegra klasycznie (5D3 + 1Ds4, cokolwiek nim będzie) czy też high-res dalmierz 5D3 + low-res 3D, ale wreszcie z autofokusem + ultra drogie klocki lego dla dużych chłopców w studiach.
I co będzie flagowym jeśli chodzi o video, bo tu mają b. ambitne plany.
Tak czy siak: D3 -> THANK YOU.
the silence is deafening
Ciekawe kiedy pierwszy FF EVIL...
Pozdrawiam!
Oby nie, bo kto to wszystko będzie nosił...
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
jak dadzą nexa FF to mi wystarczy :P
Ale po co NEX FF? Zaleta NEX'a sa jego gabaryty. Dzieki mniejszej matrycy obiektywy rowniez moga byc bardziej kompaktowe. Ergonomia pelnoklatkowego lusterkowca moim zdaniem jest dyskusyjna, bo gdzie tu wygoda w trzymaniu malego pudeleczka z wielkim obiektywem?
Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 08-04-2011 o 09:39 Powód: Automerged Doublepost
Fotograf platoniczny
Samą matrycę FF może dałoby się tam na siłę wepchnąć, ale już na pewno nie układ stabilizacji obrazu. Zerknij na przekrój A850/A900 i zwróć uwagę, jakiej wielkości jest ten układ.
Olek specjalnie projektował układ stabilizacji obrazu do matryc 4/3 w mikrusach i po rozmiarach puszek widać, że jednak są one przez to większe od konkurencji. Samsung i Sony, stosujący w swoich lustrzankach stabilizację matrycy, zrezygnowali z niej w mikrusach. Prawdopodobnie nie potrafili stworzyć odpowiednio małego układu stabilizującego matryce APS-C, a co dopiero FF.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
nex FF i m42 - małe szkła i dobrej jakości