Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 1DS MKIII - AF nagle oszalał bez widocznej przyczyny

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    . Jest to podobno dość rzadka przypadłość która przy około 100tys zdjęć może się pojawić w tym modelu (1DsMkIII). Pan poinformował mnie że w tym wypadku jeśli sprzęt jest na gwarancji to nie powinno być problemu z wymianą - ponieważ nie da się tego tak naprawić żeby całkowicie to wykluczyć w przyszłości. Taka jakby bardzo rzadka wada fabryczna. ....
    Kurde, jeśli to jest wada fabryczna to powinni wymieniać bez względu na gwarancję inaczej to się kwalifikuje do kategorii oszustwo.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu

Domyślnie

moim zdaniem skoro to wada fabryczna to bez laski powinni wymieniac na gwarancji ~~
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *nawet bez gwarancji
    Ostatnio edytowane przez madc0w ; 24-03-2011 o 17:41 Powód: Automerged Doublepost
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    moim zdaniem skoro to wada fabryczna to bez laski powinni wymieniac
    Myślę że ponieważ to ich "topowy" model to powinni wymieniać Z LASKĄ - najlepiej młodą i ładną...

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Wiesz, chyba nie miał bym zaufania do serwisanta, z gtórym mój aparat naprawia jakaś LASKA - szczególnie młoda i ładna...
    Co do wady fabrycznej to Pan z serwisu powinien przedstawić oficjalne stanowisko producenta dotyczące tego problemu (pewnie w tzw "" powiedział fabryczna), a naprawa powinna bezwzględnie być bezpłatna - jeżeli faktycznie jest to wada fabryczna i producent się do tego przyznał.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodziło mi o to że powinni wymieniać korpus "Z laską" - czyli dawać nowe body plus jakąś młodą i ładną "hostesse"
    A tak na poważnie to dziś po podpisaniu miliona papierów dostałem nowy korpus
    Jeszcze raz powtórze ostrzeżenie: przy wystąpieniu tego typu objawów jak opisałem nie kombinować ze zmianą obiektywów i testowaniem AF - "bo może zadziała na innym szkle". Według serwisu może się to skończyć poważnym uszkodzeniem silnika USM, zwłaszcza szkieł 1.2/1.4
    Pozdrawiam i mam nadzieje że Wam się nie przydarzy taka niemiła niespodzianka...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

hehe, miałeś na gwarancji??

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    hehe, miałeś na gwarancji??
    Tak, na szczęście sprzęt był na gwarancji. Ale myślę że bez gwarancji również powinni wymienić, chociaż wiem jak by to było np. w przypadku użytkownika nie "firmowego". Ale w sumie to też chyba nie powinno być problemu...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dostałeś cały nowy korpus? No to w sumie niezły deal z tego wyszedł hehe

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dostałeś cały nowy korpus? No to w sumie niezły deal z tego wyszedł hehe
    Wolałbym nie być zmuszony do zrobienia takiego "deal-u"... :-?
    Gdybym nie miał zapasowego korpusu to byłoby kiepsko ponieważ niestety te wszystkie operacje trwają. I jeszcze ta sprawa z szkłami które mogły zostać uszkodzone... Nikomu nie życzę takich "biznesów"... :-?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów