Pokaż wyniki od 1 do 10 z 287

Wątek: [allxages] dokument, reportaż i okolice

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Niestety nie mogę wkleić, bo to film. O.
    Możesz : http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=63

Ogólnie zbyt autorski ten montaż. Na butelce z piwem już mi się odechciało. W twoim wykonaniu wolę czyste zdjęcia. Oglądałem jeszcze ze 2 min, ale im dalej, tym mniej sił, żeby wytrzymać do pełnych dziesięciu. A same zdjęcia spoko, tyle że ja taką ilość to wolę przeglądać w tradycyjny sposób - scrollowanie w okienku przeglądarki / spacjowanie w przeglądarce zdjęć / wertowanie odbitek, a nie w filmie który wymusza na mnie to, bym dane zdjęcie oglądał tak długo jak autor sobie tego życzy :P

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    pomijajac fakt, ze tamto podforum jest o vdslr czyli totalnie nie zwiazane z moimi rzeczami, to i tak nie znalazlem tam bezposredniej mozliwosci ogladania filmu wiec nie bredz ;-)

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ogólnie zbyt autorski ten montaż. Na butelce z piwem już mi się odechciało. W twoim wykonaniu wolę czyste zdjęcia. Oglądałem jeszcze ze 2 min, ale im dalej, tym mniej sił, żeby wytrzymać do pełnych dziesięciu. A same zdjęcia spoko, tyle że ja taką ilość to wolę przeglądać w tradycyjny sposób - scrollowanie w okienku przeglądarki / spacjowanie w przeglądarce zdjęć / wertowanie odbitek, a nie w filmie który wymusza na mnie to, bym dane zdjęcie oglądał tak długo jak autor sobie tego życzy :P
    Co to znaczy autorski montaż?

Ja prawdę mówiąc to rozumiem Twojego zarzuty w pełni i spodziewałem się ich. Za cholerę nie chciałoby mi się oglądać 10 minutowego podcastu o zespołach, których twórczością nie jestem zainteresowany lub obeznany. Też sprawa, że lepiej jak jakieś zdjęcie można oglądnąć szybciej (poprzez scrollowanie), aniżeli oczekiwanie czy autora dał nam 1 czy 3 sekundy w filmie, jest dla mnie zrozumiała.

Pomyślałem sobie jednak, że dobrze jest eksperymentować, bo to rozwija. Poprzednie 2 reportaże z tras były różne od siebie treściowo, teraz chciałem pobawić się formą i wydaje mi się, że zrobiłem coś co nie jest szablonowe (a przynajmniej do końca). Efekt może się nie podobać, trudno, to moje pierwsze w życiu zabawy z montażem wideo i potraktowałem to jako formę nauki obsługi programu ;-)

Zdjęcia z tego podcasta możnaby rozbić pewnie na 2-3 opowieści. Jest typowy przebieg trasy (droga, szukanie drogi na mapie, noszenie sprzętu, jedzenie itd), są koncerty live oraz totalny backstage czyli to co normalnie nikt nie widzi (ale do tego nie dotrwałeś więc trudno hehe). Ale ten materiał jest sprzed 1.5 roku, więc i bardziej chciałem go potraktować jak "10 minut z pamiętnika" aniżeli coś więcej.

Jak znajdę chwilę to może i wrzucę same zdjęcia, rozbite właśnie na krótkie opowieści.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tym razem portrety. Micles bedzie mógł sporo powiedzieć zapewne jako specjalista;-)

Strzelane analogowymi małpkami..

68

69

Więcej skanów na blogu: http://www.far-from-breaking.net

Uprawnienia umieszczania postów