Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: ipad jako przeglądarka zdjęć z lokalnego serwera

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie ipad jako przeglądarka zdjęć z lokalnego serwera

Czy jest sens kupować ipada (2gen, 16GB) aby (czy to jest możliwe?):

1. Mam w domu serwer ze zdjęciami
    2. Ipad robi za cienkiego klienta, widzi albumy wystawiane przez serwer i może oglądać zdjęcia z danego albumu.

Nie znam i nie używałem Picassy, ale z tego co się orientuję to chodzi mi o podobną funkcjonalność przy założeniu że dane (zdjęcia) mam WYŁĄCZNIE w swojej lokalnej sieci.

Da się to zrobić? Mam okazję przywieść ipada z USA i nie wiem czy warto go do tego celu kupić.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    =
    Da się to zrobić? Mam okazję przywieść ipada z USA i nie wiem czy warto go do tego celu kupić.
    Powodzenia z kupnem... Nie żebym chciał dla siebie (bo po co ?) ale na prezent urodzinowy chciałem kupić - w Apple Store'ach rzucają dziennie po kilka sztuk, nigdzie indziej nie ma...
    Za jakiś miesiąc pewnie będzie pełno, ale na razie są nie do kupienia - szczególnie ten najtańsze (Wifi, 16GB).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Polecam nastepujacy art:
    Apple iPad 2: Tool or Toy?

moze rozwieje chociaz czesc Twoich watpliwosci, BTW iPad2 od dzis do kupienia w UK do £399, pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oczywiscie mialem na mysli - od £399
    Ostatnio edytowane przez leondj ; 25-03-2011 o 15:20 Powód: Automerged Doublepost
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leondj Zobacz posta
    Polecam nastepujacy art:
    Apple iPad 2: Tool or Toy?

moze rozwieje chociaz czesc Twoich watpliwosci, BTW iPad2 od dzis do kupienia w UK do £399, pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oczywiscie mialem na mysli - od £399
    Moich ? Ja nie mam wątpliwości że to bezsensowna zabawka...
    A co do tego że jest do kupienia - w US teoretycznie jest do kupienia od 11-ego marca, w praktyce nie ma go nigdzie w sklepach.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Moich ? Ja nie mam wątpliwości że to bezsensowna zabawka...
    Co? Nie, definitywnie nie Twoich, tylko mirhon'a ktory zalozyl watek.

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A co do tego że jest do kupienia - w US teoretycznie jest do kupienia od 11-ego marca, w praktyce nie ma go nigdzie w sklepach.
    W praktyce to proponuje wystawic troche nos poza swoj ogrodek i sie rozejrzec po swiecie. Praktycznie to bedzie dostepny we wszystkich sklepach Apple w UK od dzis od 5pm (6pm czasu polskiego). Sytuacja sprzed 40 min z Regent Street, to samo sie tyczy innych sklepow Apple:
    queuing-for-ipad2-london-regent-street-store

Be the first to get the next iPad. This Friday, 25 March, at 5:00 pm
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leondj Zobacz posta
    W praktyce to proponuje wystawic troche nos poza swoj ogrodek i sie rozejrzec po swiecie. Praktycznie to bedzie dostepny we wszystkich sklepach Apple w UK od dzis od 5pm (6pm czasu polskiego). Sytuacja sprzed 40 min z Regent Street, to samo sie tyczy innych sklepow Apple:
    Dostępny będzie przez godzinę. Tutaj też przecież były w sklepach, tylko że się sprzedały i od 11-ego ich praktycznie nie ma... Też proponuję wystawić nos poza ogródek i trochę realizmu złapać...

I nie żeby ich brakowało - na mój gust Apple limituje dostawy żeby wytworzyć sztuczne wrażenie że ten shit się świetnie sprzedaje (co akurat w US jest prawdą), bo zamiast jednej większej dostawy, Apple Stores dostają kilka sztuk dziennie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Pomysl na urzadzeniem na androidzie. Galaxy tab polaczony z kontem google jest wg mnie ciekawszy niz ipad. Mnieiszy tanszy i dostepniejszy. Sam mam galaxy s telefon i teraz poluje na taniego taba bo funkcjonalnoac jest zabójcza
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Pomysl na urzadzeniem na androidzie. Galaxy tab polaczony z kontem google jest wg mnie ciekawszy niz ipad. Mnieiszy tanszy i dostepniejszy. Sam mam galaxy s telefon i teraz poluje na taniego taba bo funkcjonalnoac jest zabójcza
    No ale ekran chyba trochę za mały do oglądania zdjęć...

Ma mi to zastąpić tradycyjny album z odbitkami. Nie chcę za każdym razem odpalać laptopaa albo puszczać na TV.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    No ale ekran chyba trochę za mały do oglądania zdjęć...

Ma mi to zastąpić tradycyjny album z odbitkami. Nie chcę za każdym razem odpalać laptopaa albo puszczać na TV.
    Wg mnie jest oki. zreszta galaxy tab to produkt dostepny. podejdz do MM i sam zobacz. Co do ceny to na all kupisz za 1300.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony

Domyślnie

savage - bezpośrednio ipad nie da sie niestety podłączyc do aparatu tak aby pełnił funkcję dodatkowego ekranu. głupie ale niestety apple uwielbia komplikować proste rzeczy. poki co ten tablet dla fotografa może spełniać tylko rolę mega wygodnego portfolio. Świetny ekran, super interfejs, banalnie proste przegląda nie zdjęć. teraz jest dobry moment do zakupu wersji pierwszej bo własnie do sklepów wchodzi druga generacja . rózni sie prockiem ,wagą i grubością. ekran ten sam.
    używkę ipad I mozna spokojnie kupić obecnie za ok 1100 /jeszcze na gwarancji bedzie/

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów