Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Wątek: drukarka termosublimacyjna

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

nie wiem czy dobrze widzę - ale wychodzi na to że koszt wydruku jednej strony A4 na tym sprzęcie kodaka to 1.5 funta czyli ca 7 zł.. (zależy od kursu oczywiście) - czyli żadna rewelacja - za 20x30 w profesjonalnym labie płacę 3 zł więc raczej gra niewarta świeczki..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

jezeli zakupisz najtansza opcje zestawu to wychodzi jakies 4 zl przy przeliczniku 3 zl za dolara. Moim skromnym zdaniem nie jest to wygurowana kwota. Biorac pod uwage fakt,ze robisz to w domu i jak masz minimum umiejetnosci,robisz fotke taka jaka Ty chcesz a nie jak dyktuje minilab
    link do materialow : http://www.thefind.com/office/browse...-digital-photo
    pierwszy lepszy bo nie chce mi sie szukac. Zapewne na ebayu mozna doszukac sie tanszej propozycji
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    nie wiem czy dobrze widzę - ale wychodzi na to że koszt wydruku jednej strony A4 na tym sprzęcie kodaka to 1.5 funta czyli ca 7 zł.. (zależy od kursu oczywiście) - czyli żadna rewelacja - za 20x30 w profesjonalnym labie płacę 3 zł więc raczej gra niewarta świeczki..
    witaj
    dopiero się opłaca jak drukujesz z samochodu/ na dworze i klient chce teraz już , natychmiast ma kasę i go pali w ręce.
    widziałem jak płaca po 20eu za sztukę wiec sie to opłaca.

Sam myślę nad a4 tylko nie mam jak tego pomacać żeby zobaczyć jakość.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

pytanie kolejne bo dziś okazało się ze trza drukarkę przenośną
    albo macie namiary na jakieś modele co drukują dobrze i maja min 9x6" wydruk .

pozdrawiam
    Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    pytanie kolejne bo dziś okazało się ze trza drukarkę przenośną
    albo macie namiary na jakieś modele co drukują dobrze i maja min 9x6" wydruk .

pozdrawiam
    Darek
    przenosnosc drukarek drukujacych 6''x9'' jest pojeciem wzglednym. Moja wazy 20kg + media + flight case ~ nie sprawdzalem ale bedzie z 35kg. Uzywam Olmec OP1000, ktorej juz nie produkuja (sprzedawana pod szyldem Shinko).
    Warto sprawdzic dostepnosc i cene papieru i folii. Do niektorych jest sprzedawana w zestawach po minimum 700 wydrukow (wydatek +/-200 funtow). Cena zdjecia w zaleznosci od modeli - tych najpopularniejszych (ceny z przed poltora roku) wahala sie od 0.25f do 0.5f wiec roznica dosc znaczna. Drugim waznym elementem jest czas wydruku. Pamiatam ze dosc dobrze prezentowaly sie drukarki Mitsubishi seria CP9800D/DW ale czas wydruku byl prawie 4ry razy dluzszy niz z tych Olmecow ktora wypluwa 6''x9'' w 11sek. Do najpopularniejszych naleza Shinko, Mitsubishi, Olympus, Kodak, HiTi, Sony, Kodak, Citizen.
    Jest wsrod nich podzial na te ktore drukuja 6x4, 5x7, 6x9 i te ktore drukuja 8x10 i nawet 8/10 x 12 cali - te wieksze formaty zazwyczaj nie obsluguja tych mniejszych formatow. Mam nadzieje ze troche pomoglem. pozdr
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    witaj
    dopiero się opłaca jak drukujesz z samochodu/ na dworze i klient chce teraz już , natychmiast ma kasę i go pali w ręce.
    widziałem jak płaca po 20eu za sztukę wiec sie to opłaca.
    Panowie dokladnie! Koszt nie jest wysoki jezeli masz na to co wydrukujesz zbyt.Jezeli chdzi o domowe zastosowanie tez wole wydac wiecej kasy i nie biegac do minilabow.Caly proces nadzorujesz sam
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    przenosnosc drukarek drukujacych 6''x9'' jest pojeciem wzglednym. Moja wazy 20kg + media + flight case ~ nie sprawdzalem ale bedzie z 35kg. Uzywam Olmec OP1000, ktorej juz nie produkuja (sprzedawana pod szyldem Shinko).
    Warto sprawdzic dostepnosc i cene papieru i folii. Do niektorych jest sprzedawana w zestawach po minimum 700 wydrukow (wydatek +/-200 funtow). Cena zdjecia w zaleznosci od modeli - tych najpopularniejszych (ceny z przed poltora roku) wahala sie od 0.25f do 0.5f wiec roznica dosc znaczna. Drugim waznym elementem jest czas wydruku. Pamiatam ze dosc dobrze prezentowaly sie drukarki Mitsubishi seria CP9800D/DW ale czas wydruku byl prawie 4ry razy dluzszy niz z tych Olmecow ktora wypluwa 6''x9'' w 11sek. Do najpopularniejszych naleza Shinko, Mitsubishi, Olympus, Kodak, HiTi, Sony, Kodak, Citizen.
    Jest wsrod nich podzial na te ktore drukuja 6x4, 5x7, 6x9 i te ktore drukuja 8x10 i nawet 8/10 x 12 cali - te wieksze formaty zazwyczaj nie obsluguja tych mniejszych formatow. Mam nadzieje ze troche pomoglem. pozdr
    dzieki za odpowiedz
    Po dyskusji z kumplem 9x6 to malenstwo a4 min
    Wlasnie ogladalem mitsubishi sklep podany wyżej po prostu przegina z cenami za wysyłkę 50 kartek + ribbon wysyłka 45 funtow ahahah
    Mislalem bardzo o mitsubishi lecz z brak media na stanie u innych sprzedawcow spotrzeglem tez kodaka 1400 - wiem ze to nie profi , cena za 50 katrek + ribbon ok 80 funtow + wysylka hmmmm

szukam cały dzień i nie mogę znaleźć jakiegoś testu z Mitsubishi CP3020DE /
    CP3020DAE

tu jest test kodaka
    canona zjada http://www.ephotozine.com/article/ko...er-review-4550

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    Panowie dokladnie! Koszt nie jest wysoki jezeli masz na to co wydrukujesz zbyt.Jezeli chdzi o domowe zastosowanie tez wole wydac więcej kasy i nie biegac do minilabow.Caly proces nadzorujesz sam
    ja tez korzystam z fotolabu nie biegam bo nie chce pakować ani tracić czasu wiec wysyłka od razu do klienta- lecz konkurencja oferuje wydruki na miejscu i trza iść z duchem czasu

pozdrawiam
    Darek

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Jesli chodzi o drukowanie na eventach to polecal bym Ci wlasnie 6x9, do tego dokup sobie ramki (np www.Photomart.co.uk) pakowane po jakies 50/100szt + naklejka z twoimi danymi kontaktowymi na odwrocie i cena jednego zdjecia wyjdzie tobie ~0.50/0.70f/e (z ramka) a mozesz spokojnie wolac za nie 10-15f/e.
    Po pierwsze z drukarki wychodzi Ci z 300-400 wydrukow na jednym zestawie bez zabawy w wymiane mediow. Dobry stosunek ceny wydruku do ceny sprzedazy, czas drukowania itd. Wez pod uwage ze na zdjecia za 20-30f/e znajdziesz odpowiednio mniej klientow. 10tka wyskakuje z kieszeni latwo i bez gadania. Ja na miejscu drukuje wlasnie 6x9 i 6x4, jak ktos chce wiekszy wydruk (A4 jest wtedy zazwyczaj i tak za male) to drukuje w labie i dosylam kurierem.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

witam

czarny1999 dzięki za podpowiedz , przemyślałem i wrócę do 9x6 lub 8x6 rozmiaru.
    W końcu 270 wydruków za 120 eu mam wiec cena ok.
    Jak z głowica parę lat temu pracowałem z robotami i duplikatorami tez tam były drukarki ribbonowe i głowice leciały co jakis czas tylko ze miałem po 6 tys cd na 8g na 15 maszyn .
    Serwisowałeś już swoja z jakiegoś powodu ?
    rozglądam się za

http://www.systeminsight.co.uk/web/m...er.html?page=1

no chyba ze coś innego polecisz w podobnej cenie.

Darek

Uzależniony
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów