Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Wątek: [filmy] 550d czy 60D czy 7D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Ja mam pytanko z innej beczki... potrzebuję sprzętu do filmowania w ciemnych pomieszczeniach (kluby, dyskoteki, puby i inne takie). Czy doświadczył ktoś z Was przyjemnosci używania Canona 550D/7D/5D mkII w takich warunkach i mógłby się podzielić linkiem do filmu?
    Chciałbym zobaczyć czy jest sens doposarzać się w nowe body (puki co tylko w tym celu), kiedyś pewnie przyjdzie czas na piąteczkę ale jeszcze mi się do tego nie pali :P
    Spartańskie warunki na 5d mark II (1/30 2.8 3200 i więcej, i jeszcze później wyciągane w postprocessie ) :

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Spartańskie warunki na 5d mark II (1/30 2.8 3200 i więcej, i jeszcze później wyciągane w postprocessie ) :

ToSemJa, obawiam się że z cropa nie wyciągniesz za wiele >iso1600...

Miscles, ten pierwszy filmik...respekt ********y montaż.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    ToSemJa, obawiam się że z cropa nie wyciągniesz za wiele >iso1600...

Micles, ten pierwszy filmik...respekt ********y montaż.
    edycja
    Ostatnio edytowane przez rauf ; 20-03-2011 o 12:09 Powód: Automerged Doublepost
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Znacznie lepsze rezultaty osiągnę moim 550D, poza tym wykorzystujesz całe posiadane zaplecze szklane, co w przypadku kamerki-idiotki nie da Ci takich efektów. A do tego jak jeszcze przejdziesz w tryb manual podczas kręcenia filmików zapewniam Cię, twoim ograniczeniem będzie wyobraźnia
    Moje pytanie czy w 550d mamy możliwość w trybie filmowania ustawić wszystko na manualu? Regulacja ISO, Przyslona, czas otwarcia itd?

pyt 2. czy soft magic lantern do 500d daje opcje manual?

pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belbik Zobacz posta
    Moje pytanie czy w 550d mamy możliwość w trybie filmowania ustawić wszystko na manualu? Regulacja ISO, Przyslona, czas otwarcia itd?
    Tak

Początki nałogu

Domyślnie

Chyba nikt jeszcze nie wspomniał, że w 60d można włączyć podczas filmowania priorytet jasnych partii obrazu, czego w 5d II nie można (nie wiem jak to wygląda w 550d i 7d).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belbik Zobacz posta

pyt 2. czy soft magic lantern do 500d daje opcje manual?

pzdr
    Nie wiem czy w Magic Lantern to jest, ale w standardzie nie ma możliwości regulacji temperatury barwowej w Kelvinach. To może być czasem mały problem.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Magic Lantern w 550D umożliwia ustawianie WB w kelvinach.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Jestem posiadaczem 550D, nieprawdą jest jakoby możliwe było nagranie tylko kilku, kilkunastu minut na zasilaczu jak pisał Rafal12. Co do długości filmików, to ogranicza Cie jedynie karta no i przede wszystkim jakość nagrywanego materiału. Full HD zajmuje ok. 2GB za 7min., nie pamiętam dokładnie, musiałbym sprawdzić w domu. A z przyczyn techniczno-backupowych nie nagrywałem filmików większych niż 4GB (płyta DVD).
    Moim celem, kiedy kupowałem ów aparacik przed wakacjami zeszłego roku, było robienie zdjęć mojemu małemu synkowi, który urodził się latem (zresztą można go podejrzeć w mojej galerii ), a przy okazji kręcenie filmików. I przyznam szczerze, jak zobaczyłem pierwsze filmiki nagrane moim aparatem to podobnie jak kolega KUBAwo byłem zachwycony. Kuzyn ofiarował się, że pożyczy mi jego kamerkę, żebym mógł nakręcić sobie parę ujęć małego, ale podziękowałem mu. Znacznie lepsze rezultaty osiągnę moim 550D, poza tym wykorzystujesz całe posiadane zaplecze szklane, co w przypadku kamerki-idiotki nie da Ci takich efektów. A do tego jak jeszcze przejdziesz w tryb manual podczas kręcenia filmików zapewniam Cię, twoim ograniczeniem będzie wyobraźnia
    Osobiście polecam 550D, choć jedyne czego mi brakuje to chyba odchylany ekran, o którym koledzy już wspomnieli, a który jest w wyższych modelach...
    Przekalkuluj, czy tylko ze względu na odchylany ekran warto dopłacać tę różnicę...
    Z tego co piszecie rozumie, że w trybie filmowania cały czas ostrzymy ręcznie? Pytam bo niewiem na ile matówka 60D jest lepsza od eos 400d, bo na 400d niewyobrażam sobie ręcznego ostrzenia...

AF w trybie video niedziała? Mam obiektyw z silnikiem USM dałby radę, czy to wina softu?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    Z tego co piszecie rozumie, że w trybie filmowania cały czas ostrzymy ręcznie? Pytam bo niewiem na ile matówka 60D jest lepsza od eos 400d, bo na 400d niewyobrażam sobie ręcznego ostrzenia...

AF w trybie video niedziała? Mam obiektyw z silnikiem USM dałby radę, czy to wina softu?
    Ja tez nie wyobrażam sobie ostrzenia na matówce podczas filmowania EOSem

AF w trybie wideo działa tak, jak działa - czyli wyjątkowo marnie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    Z tego co piszecie rozumie, że w trybie filmowania cały czas ostrzymy ręcznie? Pytam bo niewiem na ile matówka 60D jest lepsza od eos 400d, bo na 400d niewyobrażam sobie ręcznego ostrzenia...AF w trybie video niedziała? Mam obiektyw z silnikiem USM dałby radę, czy to wina softu?
    Podczas nagrywania lustro jest podniesione, bo światło musi padać na matrycę, a nie do wizjera, zatem w wizjerze będziesz miał czarno i żadna matówka nic tam nie pomoże. Dla uproszczenia można przyjąć, że AFu w aparacie nie ma w ogóle podczas kręcenia.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów