Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: [filmy] 550d czy 60D czy 7D

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Ja mam pytanko z innej beczki... potrzebuję sprzętu do filmowania w ciemnych pomieszczeniach (kluby, dyskoteki, puby i inne takie). Czy doświadczył ktoś z Was przyjemnosci używania Canona 550D/7D/5D mkII w takich warunkach i mógłby się podzielić linkiem do filmu?
    Chciałbym zobaczyć czy jest sens doposarzać się w nowe body (puki co tylko w tym celu), kiedyś pewnie przyjdzie czas na piąteczkę ale jeszcze mi się do tego nie pali :P
    Spartańskie warunki na 5d mark II (1/30 2.8 3200 i więcej, i jeszcze później wyciągane w postprocessie ) :

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Spartańskie warunki na 5d mark II (1/30 2.8 3200 i więcej, i jeszcze później wyciągane w postprocessie ) :

ToSemJa, obawiam się że z cropa nie wyciągniesz za wiele >iso1600...

Miscles, ten pierwszy filmik...respekt ********y montaż.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    ToSemJa, obawiam się że z cropa nie wyciągniesz za wiele >iso1600...

Micles, ten pierwszy filmik...respekt ********y montaż.
    edycja
    Ostatnio edytowane przez rauf ; 20-03-2011 o 12:09 Powód: Automerged Doublepost
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soltysh Zobacz posta
    Znacznie lepsze rezultaty osiągnę moim 550D, poza tym wykorzystujesz całe posiadane zaplecze szklane, co w przypadku kamerki-idiotki nie da Ci takich efektów. A do tego jak jeszcze przejdziesz w tryb manual podczas kręcenia filmików zapewniam Cię, twoim ograniczeniem będzie wyobraźnia
    Moje pytanie czy w 550d mamy możliwość w trybie filmowania ustawić wszystko na manualu? Regulacja ISO, Przyslona, czas otwarcia itd?

pyt 2. czy soft magic lantern do 500d daje opcje manual?

pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belbik Zobacz posta
    Moje pytanie czy w 550d mamy możliwość w trybie filmowania ustawić wszystko na manualu? Regulacja ISO, Przyslona, czas otwarcia itd?
    Tak

Początki nałogu

Domyślnie

Chyba nikt jeszcze nie wspomniał, że w 60d można włączyć podczas filmowania priorytet jasnych partii obrazu, czego w 5d II nie można (nie wiem jak to wygląda w 550d i 7d).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belbik Zobacz posta

pyt 2. czy soft magic lantern do 500d daje opcje manual?

pzdr
    Nie wiem czy w Magic Lantern to jest, ale w standardzie nie ma możliwości regulacji temperatury barwowej w Kelvinach. To może być czasem mały problem.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Uprawnienia umieszczania postów