Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: zmiana szkła tylko na jakie ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fancik - tak naprawdę to różnicy między szkłem za 1299 PLN i za 2199 PLN nie zobaczysz. Uważam że kupowanie "ciut" lepszego obietywu nie usatysfakcjonuje Cię - bo po prostu nie zobaczysz różnicy, albo będzie ona tak niewielka że się tylko zdenerwujesz
    Poza tym weź pod uwagę to co napisał Ci Janusz Body - kupując plastikowe badziewie stracisz na ew. odsprzedaży prawie całość obiektywu. Zwróć uwagę jak niewiele traci na wartości taki np. 35/1.4 a ile traci na wartośći KIT 18-55. Jeśli (jak napisałeś) zależy Ci na ostrości i jakości to zobacz jaką ogniskową najcześciej pracujesz i kup dobrą stałkę. Pamiętaj że nawet stałka bez "L" będzie lepsza niż to KIT-owe zoomowe cudo dodawane do korpusów.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    Fancik - tak naprawdę to różnicy między szkłem za 1299 PLN i za 2199 PLN nie zobaczysz.
    Mógłbyś się Ździwić
    Tamron 17-50 vs. Canon 17-55 IS USM

Jeden za blisko 1kzł, drugi powiedzmy 2,2kzł (mowa o używanych)...
    Powiadasz, że podobne ? Ale chyba tylko ogniskowe...

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    Fancik - tak naprawdę to różnicy między szkłem za 1299 PLN i za 2199 PLN nie zobaczysz. Uważam że kupowanie "ciut" lepszego obietywu nie usatysfakcjonuje Cię - bo po prostu nie zobaczysz różnicy, albo będzie ona tak niewielka że się tylko zdenerwujesz
    Poza tym weź pod uwagę to co napisał Ci Janusz Body - kupując plastikowe badziewie stracisz na ew. odsprzedaży prawie całość obiektywu. Zwróć uwagę jak niewiele traci na wartości taki np. 35/1.4 a ile traci na wartośći KIT 18-55. Jeśli (jak napisałeś) zależy Ci na ostrości i jakości to zobacz jaką ogniskową najcześciej pracujesz i kup dobrą stałkę. Pamiętaj że nawet stałka bez "L" będzie lepsza niż to KIT-owe zoomowe cudo dodawane do korpusów.
    Pozdrawiam.
    Witam
    Porównałeś fajne obiektywy nie ma co .
    W takim razie wniosek jest prosty niema drogich i majątek kosztujących obiektywów ---- tylko obiektywy warte zakupu i nie warte oczywiście w zależności co komu potrzeba.
    Szanowni Panowie.
    Ta cała dyskusja już dawno poszła złym torem , tak dla przypomnienia jednym z wyznaczników była cena , konkretnie wyznaczona .
    Skoro nie ma obiektywów średnich tylko słabe i bardzo dobre to chwilowo brak mi słów.
    Bardzo jestem wdzięczny za rady i zawsze podchodzę do wszelakiej pomocy z wdzięcznością , ale pozostaje cały czas pewien niedosyt.

Pozdrawiam serdecznie
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Uprawnienia umieszczania postów