Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 134

Wątek: Samyang 35mm f/1.4 będzie dopiero za...

Coś już napisał

Domyślnie

jak już tyle czekamy, to nie szkodzi wstrzymać się z opiniami do testu Cichego, pewnie już go ma w łapkach ciekaw jestem jego wrażeń.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    w miarę tani (patrząc przez pryzmat pozostałych) jest 24 TS-E L mk.I, natomiast cena pozostałych sziftów mnie już dziwi (90mm za 5000 i kompletny brak używek)
    http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ts-e jednak jakieś są :-P

24mkI? trudno dostać, a jak jest to koło 3k. Sądzę, że samyang by się zmieścił w 2k :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ja się pytam czemu te Koreańce nadal nie wsadzają AFa w swoje produkty? No czeeemuuu?
    Może po to aby zaoszczędzić na serwisie? Kalibracja robiona za darmo w ramach gwarancji to jednak koszt dla firmy. A może po to aby nie zszargać sobie opinii nietrafiającym AF? Mój ojciec powtarzał "nie spieprzy ten co nic nie robi" i widać Samyang wyznaje tą samą maksymę Zresztą kiedyś nie było w ogóle AF i jakoś zdjęcia ludzie robili. Większy ból to ręczne otwieranie i przymykanie przysłony. W starym Heliosie 58mm od Zenita B jest to lepiej rozwiązane, ustawia się pierścieniem przysłonę, drugim pierścieniem otwiera się na maks., oko w wizjer, ostrzenie, przymknięcie pierścieniem przysłony do ustawionej drugim pierścieniem wartości i strzał.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ja się pytam czemu te Koreańce nadal nie wsadzają AFa w swoje produkty? No czeeemuuu? Mają jakąś umowę z Canonem i Nikonem (względnie jeszcze z Sony) podpisane, że im nie wolno, czy jak?
    Może nie jest to tak proste jak się wydaje.
    Może zwyczajnie im się to nie opłaca.
    Może mają zbyt na to co jest w takim kształcie, a opracowanie AF-a na tyle by podniosło ceny że przestaliby być konkurencyjni.
    Może to właśnie wymaga podpisania jakichś umów, a to kosztuje.
    etc. etc. etc.
    :cool:
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

równie dobrze można zapytać: a czemu CZ nie robi szkieł z AF?

Tych "może" o których pisał Kolekcjoner to można by pisać na kilka stron, a i tak odpowiedz nie sprawi, że AF się pojawi, więc po co w ogóle marudzić na stan rzeczy na którą nie ma się wpływu? Nie pasuje, nie używaj.

Mimo wszystko stawiam, że jest to bardziej skomplikowane niż "nie spieprzy ten co nic nie robi", chociaż powiedzenie przypadło mi do gustu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forecaster Zobacz posta
    równie dobrze można zapytać: a czemu CZ nie robi szkieł z AF?

Tych "może" o których pisał Kolekcjoner to można by pisać na kilka stron, a i tak odpowiedz nie sprawi, że AF się pojawi, więc po co w ogóle marudzić na stan rzeczy na którą nie ma się wpływu? Nie pasuje, nie używaj.

Mimo wszystko stawiam, że jest to bardziej skomplikowane niż "nie spieprzy ten co nic nie robi", chociaż powiedzenie przypadło mi do gustu
    CZ akurat tak się składa, że robi dla Sony...

Właśnie sęk w tym, że jakość optyki mi bardzo pasuje. Mam ich 14mm które jest świetne. Tam akurat brak AF tak nie doskwiera, no ale nie wyobrażam sobie manualnej 35tki 1.4...
    No trudno czekam na fisha do FF i TS-E w okolicy 20mm
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja rozumiem te westchnienia o AF-a bo dla mnie brak AF zwyczajnie szkło dyskwalifikuje (ze względu na wzrok) ale wiem też że jakby to miało działać taka jak w sigmiokach to istotnie lepiej żeby go nie dawali.
    Samyang jeszcze rekompensuje to ceną ale brak tego u cajsa to dla mnie jest porażka na całej linii.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-03-2011 o 19:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Połowę swego fotograficznego życia fotografowałem bez AF, bez windera, bez automatyki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Widać zrobić szybki i celny AF wcale nie jest łatwo. Badziewia może nie chcą wsadzać, a naprawdę dobry odbije się na cenie i nie będą już konkurencyjni.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Obiektyw musi być od razu zaprojektowany do AF. Pewne elementy nie mogą być za ciężkie lub za ciasne. Zeiss nie robi szkieł z AF bo od razu musiały by być delikatniejsze i legenda solidności by prysła.

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów