No właśnie... kiedy?
Na polskiej stronie widnieje napis: od lutego. Niedawno napisałem do nich z ciekawości i odpisali, że "Obiektyw będzie dostępny najwcześniej za około 6 tygodni."
Może komuś przyda się ta informacja![]()
No właśnie... kiedy?
Na polskiej stronie widnieje napis: od lutego. Niedawno napisałem do nich z ciekawości i odpisali, że "Obiektyw będzie dostępny najwcześniej za około 6 tygodni."
Może komuś przyda się ta informacja![]()
Naród oczekuje pogromcy eLi więc pośpiech nie jest wskazany![]()
MF i dla Canona pewnie bez potwierdzenia ostrosci, trzeba bedzie kombinowac, albo na oko![]()
ponad 3x taniej niż C35mm f/1.4. Na czymś muszą oszczędzić żeby zarobić![]()
jezeli samyang bedzie co najmniej tak dobry optycznie jak 35L to wyjdzie na to, ze firma canon zyczy sobie za automatyke ustawiania ostrosci w swoim obiektywie niebagatela ~ 4000 pln![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
za precyzyjny i szybki Af w 35L czemu nie? do tego jeszcze plastyka L... także ja się po tym szkle szoku nie spodziewam sie no chyba, że do zdjęć detali typu liście w lesie, kot , widoczki na pełnej dziurze... ale do reporterki i luznego portretu to jednak szkło manualne i nie ma startu do Lki z Af nawet nie wiem jak bedzie "wzorowe" optycznie.
Szkło bez AF w korpusie AF to ersatz choć do przeżycia.
Ale najgorsze ,że w ciamciangu z mocowniem Canona nie ma automatycznego przymykania przysłony , i to dla mnie jest dyskwalifikujące te obiektywy.
Nikonowcy mają przewagę.
Matówka z klinem i dajemy radę. Tak czysto teoretycznie![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin