Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Opto-Technika Nowy Serwis Foto i Wideo w Warszawie

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Nikt nie kalibrowal?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Kalibrowałem body, nie obiektyw. Szybko, dobrze, sympatycznie. Generalnie polecam!

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Czy oddali Ci czysty sprzet? Ci na Zytniej ponoc wysylaja poplamiony ale zrobiony
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Tak, sprzęt był czysty Z tego co pamiętam czyszczenie korpusu było nawet wliczone w cenę usługi i było wyszczególnione na fakturze. Usługa wykonana naprawdę porządnie, przesyłka solidnie zapakowana i ubezpieczona, informują Klienta na każdym etapie zlecenia. W zasadzie nie mam się do czego przyczepić. Niestety (a może i stety) nie mam porównania do Żytniej, bo znając historię niektórych użytkowników od razu wybrałem Opto-Technikę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Solec 18/20 lok. 103 00-414 Warszawa

Domyślnie

Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku oraz wielu udanych zdjęć w roku 2011!!!

Życzy zespół
    Opto-Technika

Domyślnie

Niestety nie korzystałem z usług Opto-technika...
    Ponieważ nie wymieniają samych filtrów dolnoprzepustowych na matrycy.
    Trzeba wymienić całą matrycę więc nie skorzystałem
    Piszę w celach informacyjnych jakby ktoś chciał u nich coś takiego wymieniać.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Nikt nie kalibrowal?
    Ja kalibrowałem i niestety jestem BARDZO NIEZADOWOLONY...Źle wykonana kalibracja ( prawdopodobnie również diagnoza ) i brak gwarancji na wykonanie usługi.

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy,

Drogi Panie mbiesiadnik.

Nawiązując do Pańskiego postu chcielibyśmy zauważyć, że dnia 9.11.2010r. otrzymał Pan maila z następującą informacją:
    Opis technika:
    Obiektyw wykazuje FF dla wartości przesłony F2.8, przy przesłonie F5.6 obiektyw przechodzi w duży BF. W tym modelu możliwa jest kalibracja dla wartości przesłony F2.8 i F5.6, dla innych wartości przesłony elektronika przyjmuje średnią. Obiektyw z racji konstrukcji toru optycznego ma tendencje do pływania punktu ostrości dla wartości przesłony od 1.4 do 5.6.. // Kalibracja obiektywu do dostarczonego body Canon 5D.
    Koszt usługi: 180.00PLN.
    Prosimy o wiadomość zwrotną ze zgodą bądź rezygnacją z naprawy.

Dnia 9.11.2010r. otrzymaliśmy od Pana wiadomość zwrotną następującej treści:
    Wyrazam zgode na naprawe obiektywu.
    pozdrawiam,
    M.B******

Rozumiemy, że wyrażając zgodę zapoznał się Pan z treścią kosztorysu, gdzie wyraźnie zostało określone: "Obiektyw z racji konstrukcji toru optycznego ma tendencje do pływania punktu ostrości dla wartości przesłony od 1.4 do 5.6.'' Wyrażając jednoznaczną zgodę uważamy, że przyjął Pan tą informację do swojej wiadomości. Nadmieniamy również, iż otrzymał Pan tę informację 9.11.2010r. a nie jak Pan sugeruje w osobno założonym poście http://canon-board.info/showthread.php?t=73714 dopiero w odpowiedzi na Pańskiego maila z dnia 6.02.2011r.

Na kalibrację nie jest udzielana gwarancja. Gwarancją są objęte wymienione przez nas elementy ewentualnie dokonane naprawy. Czyszczenie, konserwacja
    jak również kalibracja nie jest objęta gwarancją. Sprzęt po kalibracji można sprawdzić przy odbiorze lub w przypadku wysyłki po rozpakowaniu (tzw.
    gwarancja rozruchowa). Przy takim postępowaniu w przypadku szybkiego zgłoszenia uwag co do wykonanej kalibracji technik może wprowadzić
    ewentualnie korektę. Sprzęt został wysłany 10.11.2010 a Pan rościł gwarancję dnia 6.02.2011r. o tak długim czasie tym bardziej nie możemy rozpatrywać gwarancji.

Podsumowując, uważamy, że sumiennie wywiązaliśmy się z określonych w kosztorysie czynności.

Pozdrawiamy,
    Opto-Technika

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opto-Technika Zobacz posta
    Nadmieniamy również, iż otrzymał Pan tę informację 9.11.2010r. a nie jak Pan sugeruje w osobno założonym poście http://canon-board.info/showthread.php?t=73714 dopiero w odpowiedzi na Pańskiego maila z dnia 6.02.2011r.
    I tam proszę kontynuować te kwestię, a nie w dwóch wątkach .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy,

Mamy przyjemność poinformować, że nasz serwis bierze udział w XIV Targach Sprzętu Fotograficznego, Filmowego i Video 2011 w Łodzi w dniach 14-16 kwietnia 2011r.

W związku z tym przygotowaliśmy konkurs z atrakcyjnymi nagrodami tj. bezpłatne czyszczenie sprzętu foto.

Szczegóły znajdują się na stronie: http://www.facebook.com/pages/Opto-T...99087263449415

Zapraszamy!
    Zespół Opto-Technika

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów