Cytat Zamieszczone przez Balcer Zobacz posta
Przekonałeś mnie kolego Zamawiamy
Nie bądź za szybki - Slingshot ma też wady.

Szybki dostęp do sprzętu - tak. Ale w gruncie rzeczy dotyczy to tylko puszki z obiektywem (bardzo dobrze jak jest to 5d z 24-105 bo to świetny w swojej uniwersalności obiektyw i wszystkie inne można potraktować jako "sporadycznie używane, na specjalne okazje").

Sprawy się komplikują, jak jesteś "żonglerem szkłami". Jeżeli przegrody w Slingshocie są rozmieszczone "po Bożemu", owszem, jednym ruchem przesuwasz go na brzuch, otwierasz klapę i... możesz wyciągnąć tylko puszkę z przytroczonym obiektywem Pozostałe szkła są w tej pozycji po prostu niedostępne.

Ja robię nieco inaczej: boczne przegrody organizuję tak, że zapasowe szkła są dostępne również przez klapę. Nie pokażę Ci teraz zdjęć, bo jestem w pracy, ale możesz sobie to łatwo wyobrazić: otwierasz klapę i masz trzy "tunele". W środkowym obiektyw z puszką. W jednym z dowolnych bocznych - zmiana. Przesuwasz na brzuch, wyjmujesz puszkę, odpinasz, odpięty wkładasz do wolnego bocznego, zapinasz zmianę. Puszkę ze zmianą możesz potem włożyć do centralnego tunelu.

Problemy:

1. Sprawdza się przy dwóch obiektywach.
2. Nie da rady z 70-200/4 - z puszką jest za długi do 200AW (jeżeli dobrze pamiętam, w moim wieku są z tym kłopoty )