Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w 60d Canona denerwuje mnie całkiem inna rzecz
    Brak konsekwencji w oznaczeniach produktów firmy.
    Idziesz do salonu Lambo i słyszysz, że jest nowa maszyna o nazwie "Lamborghini Aventador".
    Wiesz, że ta firma nazywa swoje modele nazwami sławnych byków np Gallardo i sa to maszyny o specyficznej budowie i mocy.
    A tu wyjeżdza autko compact.Całkiem nowy produkt 200KM i max 200km/h,
    Wygodny,z ekologicznych ale mocnych materiałów, silnikiem elektrycznym i nowoczesny,aż do bólu(lekki bez użycia zbędnych, a drogich metali).
    A że nazywa się tak ...jak seria mocarnych starych spalinowców to chwyt marketingowy,drobiazg,lub niedopatrzenie
    60d to naprawde bardzo dobry aparat.
    LCD nawet może byc(nie trzeba używać)
    Ale jedno jest naprawde denerwujace
    Zastosowanie tak sporych zmian w stosunku do 50d i ciągnięcie dalej tego dwucyfrowego nazewnictwa...to marketingowy wstyd.
    Pamiętacie model 1000d?
    Tu firma zachowała klase.
    Podobnie jak dokładając literkę "N"do 1dMark II(nie nazwali go już 1dMarkIII mimo sporych zmian)
    Charakterystyka nazewnictwa była prosta
    1000d-amatorskie body z max okrojonymi funkcjami(najtańsze)-plastik.
    XXXd-amatorskie body (modele coraz bardziej bogate w funkcje)-plastik.
    XXd-półprofesjonalne body (modele coraz bardziej bogate w funkcje)-magnez
    Xd-prodesjonalne body(modele coraz bardziej bogate w funkcje)-magnez
    1Dxx-reporterskie body(modele coraz bardziej bogate w funkcje)-magnez
    Gdyby Canon oznaczył 60d na 600d sprawa byłaby prosta.
    Oczywiście przykład modeli 1000d i 300d nie oznacza ,że im mniej "X"tym lepszy sprzęt.
    I na koniec podsumuje to tak
    Miałem już troche aparatów .350d,450d(już u kolegów)
    Teraz mam 50d i 1DMkIIN.
    I jak ide z tymi dwoma w plecaku + pare szkieł ,flash itd udokumentować impreze i widząc kumpla biegającego swobodnie z moją byłą 350d po sali to obcierając pot z czoła po jedynce przy oku i obijającej sie o biodra 50d marzy mi się dobra komórka z aparatem.Aparatem zrobie fotki,a fonem zadzwonie do psychiatry
    Nabywcom 60d życze mase udanej zabawy i wspaniałych fotografii
    Powyższe tekst jest prywarną myślą amatora i zastrzegam sobie możliwośc braku racji.
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    /.../
    Nabywcom 60d życze mase udanej zabawy i wspaniałych fotografii /.../
    Dziękuję za życzenia.

Faktycznie , po zakupie 60-ki dobrze się bawię i ze zdjęć jakie nim robię również jestem zadowolony :-D .

Co prawda nazwa tego aparatu nie ma dla mnie żadnego znaczenia , ale dzięki niej mam sporo wewnętrznej uciechy czytając wywody ,,znawców" Canona 60d .
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg7878 Zobacz posta
    Dziękuję za życzenia
    Co prawda nazwa tego aparatu nie ma dla mnie żadnego znaczenia , ale dzięki niej mam sporo wewnętrznej uciechy czytając wywody ,,znawców" Canona 60d .
    Swiete slowa.Nie rozumiem pisania esejow nt nazewnictwa.Kazda firma ma swoja taktyke,a my focimy a NIE kolekcjonujemy nazwy jak znaczki pocztowe. Przeciez do focenia wystarczy 1 puszka (no do 3-4 w porywach) ale to kolekcjonerska nisza raczej.Nie przeszkadza mi to zgoła,ale zadziwia taka głęboka analiza ukladow liter i cyfr,ktora ,jak widac ,prowadzi do nikąd.Szanowni koledzy (na szczescie) zapomnieli o roznych t2i,kiss,rebel itepe.Wtedy mielibysmy tu chaos:-) Mnie tam interesuja przygody usera z 60d i jego PRAKTYCZNE parametry/uwagi/rady, bo chce sie zaopatrzec w druga puszke z kropem i video.Reszta mi śmiga Wybaczcie,to był moj najdluższy post Ale to jałowe nawijanie onazewnictwie mnie powala:-?
    pozdrawiam;-)
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    Wybaczcie,to był moj najdluższy post
    Wybaczamy - tylko prośba - używaj spacji :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Swiete slowa.Nie rozumiem pisania esejow nt nazewnictwa.Kazda firma ma swoja taktyke,a my focimy a NIE kolekcjonujemy nazwy jak znaczki pocztowe.
    Ja nawet wykonałem krok naprzód. W obu puszkach (XSi, 50D), po odciśnieciu na psychice ponurej traumy, mam zaklejone czarną taśmą izolacyjną wszystkie, ułatwiajace identyfikację symbole. Nawet pasek na szyję z emblematem zmieniłem na NONAME. I czuje się z tym doskonale .
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Ja nawet wykonałem krok naprzód. W obu puszkach (XSi, 50D), po odciśnieciu na psychice ponurej traumy, mam zaklejone czarną taśmą izolacyjną wszystkie, ułatwiajace identyfikację symbole. Nawet pasek na szyję z emblematem zmieniłem na NONAME. I czuje się z tym doskonale .
    heehehh...jakbys rzeczywiscie tak zrobił:-D to znakomita ochrona przed zlodziejami:rolleyes: drogocennych modeli...
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Domyślnie

heehehh...jakbys rzeczywiscie tak zrobił:-D to znakomita ochrona przed zlodziejami:rolleyes: drogocennych modeli...
    No to wlasnie ta ponura trauma, o ktorej wspomnialem. Co prawda moje modele nie sa zbyt drogocenne, ale jak wiadomo, okazja czyni zlodzieja.

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych. Zauwazylem bowiem, ze gdy nie widac literek, sprzet od razu traci zainteresowanie w oczach ciekawskich. Zupelnie inaczej jest podczas lokalnych fotoreportazy, gdzie zawsze kilku forografow sie kreci. Potrafia zajsc czlowieka z kazdej strony , zeby tylko zidentyfikowac model. Wprawne oko jednak dostrzeze marke po obiektywach. A tych nie zaklejalem. Zastanawiam sie jednak czy nie walnac na korpus wielkiej naklejki z napisem CMENA, ZENIT lub FED. Szybsza identyfikacja, to szybszy brak zainteresowania
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na szybciora z komorejki:
    Ostatnio edytowane przez VomitroN ; 04-03-2011 o 14:11 Powód: Automerged Doublepost
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Miasto
    wawa

Domyślnie

No to wlasnie ta ponura trauma, o ktorej wspomnialem. Co prawda moje modele nie sa zbyt drogocenne, ale jak wiadomo, okazja czyni zlodzieja.

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych.
    szok:-D

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...)
    Mam dokładnie to samo na 5D i 500D. Być może to nic nie zmienia, ale ja dzięki temu czuję się pewniej. Przynajmniej oszczędzam sobie w ten sposób pytań amatorów sprzętowych, czy mi autofokus trafia w 5D
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Rozwiazanie idealne do pleneru, czy wycieczek zagranicznych. Zauwazylem bowiem, ze gdy nie widac literek, sprzet od razu traci zainteresowanie w oczach ciekawskich. Zupelnie inaczej jest podczas lokalnych fotoreportazy, gdzie zawsze kilku forografow sie kreci. Potrafia zajsc czlowieka z kazdej strony , zeby tylko zidentyfikowac model. Wprawne oko jednak dostrzeze marke po obiektywach. A tych nie zaklejalem...............
    Chyba m.in. i z tego powodu Cejrowski w programie pt "Boso przez świat" ma celowo oklejony swój aparat i obiektyw w sposób uniemożliwiający jego identyfikację. Chociaż z drugiej strony Martyna Wojciechowska w swoim "Na krańcu świata" afiszuje się Sony - z tym, że ona robi to w ramach reklamy a znając wścibskość Cejrowskiego, to pewnie nieraz wtyka on nos w miejsca odosobnione ........ chociaż jakby go przy sponsorowali jak Martynę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów