Strona 179 z 224 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Panowie, nie ma co roztrząsac tematu, ogólne zasady są większości znane, tym co nie są to wcześniej czy później będą.

Problemem jest bardziej himerycznośc proboszczy czy też księży, chociaż z mojego doświadczenia wynika, że bardziej proboszczy.
    Władza odbija się sodówą wielu z nich i nic na to nie poradzimy. Najgorsze są przypadki, gdzie wymogi takiego gościa są dalece odbiegające od jakiegokolwiek dokumentu wydanego prez kościół w tej sprawie.

Niestety układ jest taki, że albo zachowamy pokorę i zrobimy jakiekolwiek fotki albo w skrajnych przypadkach najpierw my pokażemy co o tym myślimy, a potem oni nam pokaża na co ich sta. Tyle, że skończy się to na braku jakichkolwiek fotek z kościoła.

Cy tego chcemy czy nie wpływu na to nie mamy i podejrzewam, żę za naszego życia mie nei będziemy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Będziemy, będziemy! Byłem na zachodzie i widzę jak tam uprzejmie i serdecznie witani są wszyscy chcący wejść do kościoła i żadnych zakazów odnośnie fotografowania nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie - radosne uśmiechy księży.

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Jest też druga możliwość, głową państwa będzie prymas.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Będziemy, będziemy! Byłem na zachodzie i widzę jak tam uprzejmie i serdecznie witani są wszyscy chcący wejść do kościoła i żadnych zakazów odnośnie fotografowania nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie - radosne uśmiechy księży.
    Zgadza się tylko tam wierni płacą jakiś podatek chyba czy coś w tym stylu. A jak płacisz to wymagasz U nas jest tylko "co łaska".

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    W Radomiu 200 a wcześniej kosztował 50 zł :O Do tego jakieś chore świadectwo moralności.. Ale cóż jak trzeba to trzeba.. Dawniej przedłużanie polegało na podbiciu pieczątki za darmo.
    Akredytację mam od 95 roku .... zawsze płaciłem za podbicie na kolejny rok , ale może tylko w Kielcach to obowiązywało
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Marbo o tym, ze za darmo usłyszałem od znajomego. Byłem dzisiaj zapisać się na kurs w Radomiu i Pani w sekretariacie powiedziała, że chyba jest na 3 lata ale ona jest w zastępstwie więc nie wie. Z tego co mówiła to każde podbicie kosztuje i przy skończeniu książeczki trzeba od nowa kurs;/ Tak więc albo coś się zmieniło albo znajomy miał nieaktualne info :P

Domyślnie

ja 3 lata temu zrobiłem kurs w Toruniu - 300 zł i pozwolenie na "wieki"
    psss...

Domyślnie

No zobaczcie jakie te warunki muszą być zmienne jeśli co rok wymagają przedłużania a co kilka ponownego egzaminu! Może tak zaproponować posłom aby wprowadzili też dla kleru konieczność zdawania co jakiś czas egzaminu na prawo jazdy i przedłużanie (za odpłatnością) co roku? Tylko kto by się z tym wychylił jak to tacy tchórze? No może lewica?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

No ja wczoraj ukończyłem w diecezji Katowickiej 2 dni po 2h i 50 zł, dożywotnie. Ale już słyszeliśmy od prowadzącego, że np. diecezja Sosnowiecka to odnawianie co rok, cen nie znam.

W kontekście odnawiania najśmieszniejszy jest fakt, że dokument Episkopatu wydany został kilkadziesiąt lat temu i nie jest aktualizowany.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    W kontekście odnawiania najśmieszniejszy jest fakt, że dokument Episkopatu wydany został kilkadziesiąt lat temu i nie jest aktualizowany.
    Tak gwoli ścisłości to kilkanaście lat temu, dokładnie w 1994 roku.

Strona 179 z 224 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów