Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: 20D jako pierwsza lustrzanka?

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    Do jakiej ilości pstryknięć bezpiecznie kupować 20D ? Ewentualnie czy lądować się w sprzęt który miał ja wymieniana ? Bo taka aukcja tez jest na allegro.

allegro.pl/canon-20d-body-i1473878930.html
    teoretycznie jeżeli wymieniał serwis typu Zytnia to masz spokój lekko do 50k więc jeszcze nie dotarta sztuka.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    teoretycznie jeżeli wymieniał serwis typu Zytnia to masz spokój lekko do 50k więc jeszcze nie dotarta sztuka.
    tia?
    mi po wymianie na żytniej migawka w 20D poszła się paść po 21k zdjęć.
    i było to dokładnie po 8 miesiącach, a żytnia daje gwarancję na usługę (tylko) jedynie na 6 miesięcy, więc znów trzeba było wyskoczyć z 6 stówek (dostałem wtedy jedynie rabat chyba 40 zł, ale to też za inne naprawy wtedy było).
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Migawka była wymieniana w Poznaniu na ul. Galileusza. I na te usluge byla 3 miesięczna gwarancja. Ktos cos slyszal o tym zakladzie. Dostalem zdjecia blizsze aparatu az tak strerany sie nei wydaje, obtarcia na sankach raczej standard wynikajacy z uzytkowania.

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

20D to dobry wybór jak na początek zabawy, ja swojej nie zamieniłbym jej na nic nowszego. Fakt, że po przejściu na pełną klatkę więcej leży w torbie, ale przy wyborze 'co sprzedać?' bez problemu wygrała z 40stką.
    W moim egzemplarzu migawka padła po mniej więcej 50 tys. strzałów, wymiana na Żytniej w trybie 'Express' o ile dobrze pamiętam 650zł. Na razie działa bez problemu a było ro już ponad 2,5 roku temu.

Myślę że właśnie cena w granicach tych 600-800zł jest całkiem przyzwoita jak za ten rewelacyjny aparat.

Jedyne co zaczęło mi przeszkadzać w tym aparacie po ponad 6 latach użytkowania to mikroskopijny LCD. Poza tym żadnych uwag nie mogę mieć do tej puszki.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Polecam również 20d, ale weź pod uwagę ewentualną wymianę akumulatora jeśli nie był wymieniany od nowości - ja zapłaciłem ok 50zł za phototixa czy coś podobnego i bardzo sobie chwalę.
    Po folderach oceniam że mój 20d ma ok. 80k i działa sprawnie. Wiadomo, że im większy przebieg tym bliżej wysypania się migawki, więc sam sobie musisz odpowiedzieć na pytania "ile zdjęć chcę nim robić?" i "kiedy pomyślę o ewentualnej wymianie?".

Ja za swojego dałem chyba 700zł rok temu tuż przed wakacjami, ale jeśli kupować to decyduj się od razu - pamiętam że od kwietnia ceny zaczęły iść w górę, jak to przed wakacjami.
    20D &
    C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L

Awatar Robert.L
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    20D to doskonały wybór Jakość obrazu znakomita (jak 40D, miałem oba więc mogłem porównać)....
    A możesz napisać ile głosniej 20d klapie lustrem od 40d, chodzi o to czy w cichym miejscu jest to znaczna różnica czy tylko inny dźwiek ale głośność podobna.

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Jako, że też używałem równocześnie obu puszek to mogę powiedzieć, że głośność obu puszek jest na podobnym poziomie. Zaznaczam, że opieram się na subiektywnych odczuciach, podczas pracy głównie w kościołach.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Przygotuj sie na nerwice zwiazana z AF a tak ogolnie to dobry wybor

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    Jako, że też używałem równocześnie obu puszek to mogę powiedzieć, że głośność obu puszek jest na podobnym poziomie. Zaznaczam, że opieram się na subiektywnych odczuciach, podczas pracy głównie w kościołach.
    To 20D da rade w kościele ? Pytam się na serio bo ewentualnie służył by jako backup, tylko jeszcze nie wiem do czego. Nie mam nikogo w okolicy żeby pożyczyć i zerknąć jak daje rade w ciemnościach sobie ten sprzęt :/

Swojego 450D chciałem sprzedać i zakupić 7D ewentualnie 5DmkI żeby mieć spokój na jakiś czas. A jeśli nie to dokupić porządny słoiczek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Mój 20d jest z całą pewnością głośniejszy niż 450d znajomej.
    W 20d dźwięk wydaje się bardziej "suchy", w 450d jest taki... No pełniejszy, ale cichszy ;]

Jeśli chodzi o autofocus nie wypowiem się, bo nie mam odpowiedniego porównania...
    20D &
    C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8L

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów