Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Jak łatwo zarobić na zdjęciach?

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bułk-son Zobacz posta
    Teraz to ja nie rozumiemten który kupił te zdjęcie był kolegą sprzedającego
    Jest link do aukcji z cena koncowa 540zl (za szybko gosc wystwil pozytywa wiec domniemaja, ze kolega) ale z tego co na tym forum prawnym wyczytalem byla jeszcze jakas inna aukcja, na ktorej ktos wylicytowal za ponad tysiac zlotych.
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Tak. Albo jeszcze lepiej. Nie było żadnego kolegi a gość sam stworzył fikcyjne konto kupującego aby uwiarygodnić swój przekręt.
    Taki proceder to akurat jest w zasadzie z automatu wyłapywany przez serwis Allegro.

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Jest link do aukcji z cena koncowa 540zl (za szybko gosc wystwil pozytywa wiec domniemaja, ze kolega) ale z tego co na tym forum prawnym wyczytalem byla jeszcze jakas inna aukcja, na ktorej ktos wylicytowal za ponad tysiac zlotych.
    Co by to nie był za numer, prowizja od sprzedaży będzie do uiszczenia.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Taki proceder to akurat jest w zasadzie z automatu wyłapywany przez serwis Allegro.
    Ciekawe jak ? Konto można założyć nawet babci, a logować się można z różnych IP. To jest nie do opanowania przez Allegro.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Stwierdzenie, że to sprzedawca jest BE, moim zdaniem, jest mocno na wyrost. On nikomu nie każe licytować przedmiotu i zachęca do czytania opisu. To że społeczeństwo trąci analfabetyzmem a zdolność przyswajania informacji dłuższych niż 160 znaków SMSa została już dawno zabita, przyczynia się właśnie do takich sytuacji. Sam sprzedaję dużo na allegro jako zarejestrowana firma. Wiem z doświadczenia, że nikt nie czyta opisu aukcji, regulaminu i innych istotnych informacji a potem robi wielkie oczy, że coś poszło nie po jego myśli.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thrymek Zobacz posta
    Stwierdzenie, że to sprzedawca jest BE, moim zdaniem, jest mocno na wyrost.
    W tym przypadku nie jest. Ta aukcja została z premedytacją napisana tak, żeby zmanipulować czytającego.
    To sa praktyki niedopuszczalne i ścigane przez obowiązujące w Polsce prawo.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    W tym przypadku nie jest. Ta aukcja została z premedytacją napisana tak, żeby zmanipulować czytającego.
    To sa praktyki niedopuszczalne i ścigane przez obowiązujące w Polsce prawo.
    Dlaczego? Po przeczytaniu:
    "WITAM SERDECZNIE NA MOJEJ AUKCJI! Mam do zaoferowania zdjęcie telefonu Apple Iphone 4 32GB!"
    Kupujący nie powinien już czytać dalszej części. Niestety chęć upolowania "okazji" powoduje, że niektórzy zapominają jak czytać ze zrozumieniem. Nie lubię przekrętów ale należy pamiętać, że każdy kij ma dwa końce. Tutaj kupujący nie popisali się i tyle.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

thrymek, mam wrażenie, że zarejestrowałeś się na forum by bronić manipulanta...
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thrymek Zobacz posta
    Dlaczego?...
    Choćby dlatego, że tytuł aukcji i opis sugerują zupełnie inny produkt końcowy.
    IMHO to jest również manipulacja - w tytule również powinno być zawarte słowo kluczowe - "zdjęcie".

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Nie bronię manipulanta. :P Niby jaki mam mieć w tym cel? Sądzę jednak, że ludzie są sami sobie winni bo nie czytają co kupują. Jak napisałem wcześniej: nie lubię przekrętów. Do zakupów "okazyjnych" trzeba podchodzić po prostu z dystansem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

thrymek ----> Gość zmanipulował opis i nie ma co go bronić. Co z tego że, w pierwszym zdaniu pada słowo zdjęcie jak dalsza część opisu odnosi się do telefonu jako przedmiotu. Przeczytaj dobrze to forum prawnicze to wszytko będziesz wiedział.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów