Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: [muflon] WEF 2011 w Payerne

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja z podziwu ( dla zdjęć tez oczywiście) nie mogę wyjść, że mają tam taki bałagan, Każdy z ulicy objuczony 10 kg sprzętu może wejść i fotografować rzeczy "tajne". Że Ty jeszcze chodzisz swobodnie bez restrykcji żadnych to cud. W "porządnym" kraju takiego bałaganu by nie tolerowano! (o szpiegach nie wspomnę!)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    A ja z podziwu ( dla zdjęć tez oczywiście) nie mogę wyjść, że mają tam taki bałagan, Każdy z ulicy objuczony 10 kg sprzętu może wejść i fotografować rzeczy "tajne".
    No ba, a do tego Polak, a kazdy Polak to pijak, a kazdy pijak to zlodziej!

A tak serio: Szwajcaria slynie ze zdroworozsadkowego podejscia do takich rzeczy. W koncu jaki jest sens chowania sie z takim sprzetem za kilometrowymi plotami, jesli a) wszystkie mozliwe specyfikacje mozna wygooglac w 5min, b) zeby ocenic liczebnosc i tak wystarczy kilka km odleglosci i dobra lornetka

To tez troche kwestia mocnej zaleznosci miedzy armia i spoleczenstwem wynikajacej z demokracji bezposredniej. Od zawsze wojsko musialo tu dbac o "image", dobre relacje z ludzmi itp. - bo nigdy nie wiadomo, czy za rok nie przeglosuja zakazu lotow ze wzgledu na halas, albo obciecia budzetu na zabawki

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów