Strona 52 z 60 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 592

Wątek: Adobe Lightroom 3

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a wlaczyles sobie generowanie pelnych wgladowek przy imporcie?

albo inaczej: wejdz w jakis nieduzy folder ze zdjeciami, daj w Library wygenerowanie podgladow 1:1 (Library\Previews\Generate 1:1 Previews - albo jakos tak) i zobacz, czy po czyms takim nadal pojawiaja sie nieostrosci. jesli nie, no to masz odpowiedz...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To raczej nei to. Bo taka anomalia zdarza się czasem i to bardzo rzadko. Pomaga np. reset komputera. Co ciekawe, tak samo czasami padają mi profile od kolorów, choć nie zupełnie, a tylko na niebieskim to widać. Np. idealnie belka niebieska CB albo FaceBook sprawdza się do tego. W sensie patrze na belke i wiem czy trzeba reset czy nie. I chyba wtedy też te problemy z ostrością się robią.

Ciężko powiedzieć skąd się to bierze, ale zauważyłem, że chyba jak długo nie pracuje na Macu, a jest włączony, później przepinam wejśćie do monitora z laptopa i trzeba reset...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ciężko powiedzieć skąd się to bierze, ale zauważyłem, że chyba jak długo nie pracuje na Macu, a jest włączony, później przepinam wejśćie do monitora z laptopa i trzeba reset...
    To nie możliwe. OSX jest systemem skończenie doskonałym i błedy nie występują
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

Mam takie pytano.Jak poustawiać LR 2 .2 w parametrach żeby nie zawieszał mi systemu XP?
    wszystko znaczy NIC!!!

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

nie procesor intel 2X2,8 3g ram, podczas obróbki lr i xp odmawiają posłuszeństwa
    wszystko znaczy NIC!!!

Coś już napisał

Domyślnie

Nie wiem czy komuś coś takiego się przytrafiło.
    Chciałem uruchomić lightrooma zamiast miniatur pojawia mi się komunikat
    "An unexpected error occurred while loading a module:
    Assertion failed: lua_pcall(L,2,1,0)==0" ?!

Mam win7 64bit i lightroom 64bit, wczoraj zrobiłem update flash playera i najprawdopodobniej ten wspaniały upgrade rozwalił lightroom.

Czy komuś też to się przytrafiło i może wie jak rozwiązać ten problem?

Dzięki z góry.

Domyślnie

robiłem dziś update flasha... żadnych problemów wyślij zgłoszenie błędu do supportu adobe, powinni pomóc...
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Początki nałogu

Domyślnie

Zrobiłem dzisiaj mały test wyciągania cieni z użyciem lightrooma. Parametry: 60d, iso 200, f5.6, 1/30, htp-off.
    Dla wszystkich zdjęć domyślne ustawienia lightrooma, następnie zsynchronizowany wb i fill light na 100. Wyniki:

Sytuacja (zafarb) pogarsza się jak włączy się HTP.
    Dodatkowe informacje: szum z włączonym HTP na iso 200 jest większy niż szum na iso 200 bez HTP (a chyba powinien być taki sam, bo iso 200 z htp, to przecież iso 100 z cieniami wyciągniętymi do iso 200).
    Wniosek jest taki, że jak planujemy "wyciągać cienie", najlepiej użyć zwykłego formatu RAW i wyłączyć HTP!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aha - w 60d najnowszy firmware, Lightroom 3.2
    Ostatnio edytowane przez jacula ; 14-02-2011 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    robiłem dziś update flasha... żadnych problemów wyślij zgłoszenie błędu do supportu adobe, powinni pomóc...
    Dzięki pomogło odinstalowanie i ponowna instalacja lightrooma.
    Teraz działa jak należy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, mam pytnie. Czy Lightroom3 obsługuje Canona 5d, tzn. czy mogę w tym programie pracować z fotami "na żywo" podczas sesji tj. w Capture One?

A.

Strona 52 z 60 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów