Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Zmiana systemu z Sony na Canona

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Francja / Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiek1 Zobacz posta
    Witam
    Jeżeli zdecyduję się na zmianę to jaki zestaw obiektywów proponujecie..
    Wszystkie podane szkla maja swoje odpowiedniki w stajni Canona i sprawuja sie bardzo dobrze, ale rozumiem,ze chcesz pewnych zmian,skoro pytasz o propozycje,wiec moze podaj jaka fotografia Cie przede wszystkim interesuje,w jakich warunkach glownie robisz zdjecia, bo obiektywow jest cala masa i propozycji mozna podac bardzo wiele a tak bedzie latwiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heban Zobacz posta
    Wszystkie podane szkla maja swoje odpowiedniki w stajni Canona i sprawuja sie bardzo dobrze, ale rozumiem,ze chcesz pewnych zmian,skoro pytasz o propozycje,wiec moze podaj jaka fotografia Cie przede wszystkim interesuje,w jakich warunkach glownie robisz zdjecia, bo obiektywow jest cala masa i propozycji mozna podac bardzo wiele a tak bedzie latwiej.
    Wiesz, w zasadzie to już w znacznym stopniu dostałem odpowiedź, reszte informacji sam wyszukuję na sieci. Ale chetnie przyjme każda sugestie oraz jej uzasadnienie. Sam fakt, że są odpowiedniki, niewiele znaczy bo 70-200 f4 jednej firmy wcale nie musi być równie dobre jak innej, dlatego wazne sa opinie.
    Fotografuję ludzi, lubie portret, ale przeciez kiedy widzą ładny krajobraz, też nie chowam aparatu do torby. Cenię optykę, która daje ładny obraz, rozmycie, używam głównie stałek. Nie jestem przesadnie wyczulony na szumy, niewiele uzywam lampy, a jeśli już to światło odbite.
    Teraz, kiedy poczytałem to forum dodatkowo zastanawiam się nad pełną klatką......i tu znowu pojawia się pytanie o obiektywy, bo np 50 -tka znowu zaczyna być tylko i aż 50 - tką.

Uprawnienia umieszczania postów