No właśnie po co zabierać głos jak się w ręku nie miało danej puszki ,tylko kwit z danymi technicznymi?.
No właśnie po co zabierać głos jak się w ręku nie miało danej puszki ,tylko kwit z danymi technicznymi?.
Zatrzymaj obraz,zatrzymaj czas,otwórz migawke aż bedzie bach
Padło pytanie w jaki sposób Sony hx100v może zawalczyć z sx30. Dostępność Soniaka ponoć w kwietniu, sa tacy którzy twierdzą że 1080x60p w kwietniu również będzie oznaczało 1080x60p,a 10fps nadal będzie 10fps...a nie np.1.3fps
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiście np. szybkostrzelność nie dla każdego ma znaczenie. Bardzo się przydaje przy HDR chmur, żaden program nie wyrówna kadrów na których chmurki porozłaziły się szybko na wszystkie strony.
Przy kilku klatkach na sekundę problem przestaje istnieć.
O innych plusach 10fps nie będę się rozwodził, mam nadzieję ze bufor będzie mieścił chociaż sekundę tej strzelaniny. :-D
Byłoby fajnie, gdyby można było to przełączać na np 3 i 5 fps, bufor pomieściłby kilka sekund i można robić gify-y prosto z aparatu. :-D
Ostatnio edytowane przez tantal ; 05-02-2011 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost
to jest ciekawe spostrzeżenie
podoba mi się obiektyw i obręcz wokół niego.
jak dobrze doczytałem można ustawić na ostrość lub zUUm.
co do obiektywu. miałem kilka aparatów sony. wyłącznie kompakty.
ale zależność była jedna tam gdzie był obiektyw sony (nawet G),
to fotki były znacznie gorsze od zeissa.
proszę tego nie brać jako wyrocznię. mógł mieć też wpływ model aparatu
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
a czy wie ktoś może, jak obiektyw w tym aparacie trzyma światło tzn. czy jak na 24mm jest 2,7 to np. na 432 będzie już 5,6, chodzi mi o rozpiskę typową dla obiektywów:
24 - 2,7
50 - 4 ? itd
Canon 50D + TAMRON 17-50 2.8 Di II VC + EF 50mm f/1.8 II + 55-250 4-5.6 IS + Tamron SP 70-300 f/4-5.6 Di VC USD + Nissin Di622 + Velbon CX640 + M42: Jupiter 21M 200mm f/4, Jupiter-37A 135mm f/3.5, Helios MC 44-3, Helios 44-2, Tair -S3 300mm /4,5, TK-2-M + Canon Deluxe Gadget Bag 10EG + Lowepro Micro Trekker 200, Dużo chęci, mało umijętności:wink:
Nightmare
zadowolony jesteś ??
możesz mi coś więcej od siebie napisać o onim ??
swego czasu bardzo chciałem qpić ten aparat...
... ale .. przekonała mnie jedna osoba, że zdjęcia na zoom'ie będą podobnej jakości (nawet gorsze) jak crop z większej matrycy nawet micro 4/2.
czy to prawda ?? jeżeli tak, czy warto wogóle taki aparat qpować ..
ja generalnie wstrzymałem się od jakiekolwiek decyzji.
czekam jeszcze na nowego fuji i sony.
było Lustro jest panasonic lumix Lx3