Strona 349 z 484 PierwszyPierwszy ... 249299339347348349350351359399449 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 481 do 3 490 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myu.fokeshi Zobacz posta
    ciekawe tylko, ze laska przyszla, przewaznie unikaja kontaktu jak moga ograniczajac sie do maila ewentualnie kreca przez telefony. a tu prosze, osobiste spotkanie. zadkosc.
    Aparatu nie było i dziewczyna mogła przekazać informacje o tym przez telefon ale poprosiła o pilne spotkanie tylko po to by wyciągnąć kasę no ale N00bek za szybko powiedział co myśli, powinien udawać że jest bardzo zainteresowany i kasę chce na konto wpłacić wówczas zobaczyłby co jest grane. Pewnie usłyszałby że jak da kasę dziś to aparat może kupić bo ktoś właśnie z kupujących nie wpłacił pieniędzy i jedna sztuka została
    Wszystko wskazuje na to że aukcje sangel_2010 z aparatami to zaplanowane oszustwo.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Uzależniony

Domyślnie

Nic dziwnego skoro najtaniej - jak już ktoś wcześniej napisał - stoją od 7500 w górę... a i tak to głównie licytacje i trudno kupić w tej cenie. Ale niektórzy nadal wierzą w świętego Mikołaja, który zamiast sprzedawać je na pniu za 7400 oddaje za 6900 i to jeszcze opłacając prawie setkę prowizji dla allegro
    I właśnie dlatego nie trawię allegro za te ich durne zasady - przynajmniej można by było ostrzec licytujących i popsuć złodziejaszkom plany...

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    w dodatku usłyszałem kwestię iż lepiej było mi najpierw wygrać aukcję i przelać pieniądze potem umówić się na spotkanie - wtedy na pewno by był dla mnie korpus.
    Tyle tylko ,ze w ich aukcjach jest tylko opcja odbioru osobistego, jest to dodatkowo wyraźnie opisane, o przelewach ani słowa.
    Dziwne to wszystko....jakiś nowy patent na kant ?
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinietu Zobacz posta
    Tyle tylko ,ze w ich aukcjach jest tylko opcja odbioru osobistego, jest to dodatkowo wyraźnie opisane, o przelewach ani słowa.
    Dziwne to wszystko....jakiś nowy patent na kant ?
    Na moje są to Ci sami studenci, co w akademikach opylali magazynowe resztki 50D i 450D, a także przed premierowe 60D. Wiem, bo spotkałem się z taką okazją, że mogłem 50D wytargować za 1800zł. Nowe z gwarancją. Jedyna wada: brak pudełka. Ta dziewczyna wyglądała na studentkę z mojego wydziału w szkole bankowej. Oczywiście mogę się mylić, ale róznie to bywa.

nowart, zachowam sobie Twoją ofertę, ale nic nie obiecuje bo na razie coś innego mam na głowie.

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Ogłoszenie aukcji wisiało w forumowej giełdzie
    http://canon-board.info/showthread.php?t=73314
    :razz:

Domyślnie

Wiem. Nawet oglądałem osobiście to szkiełko. W ogłoszeniu na allegro ładnie wygladały zdjęcia ale przy oględzinach stwierdziłem że jest w gorszym stanie. w rozmowie nie chciał zejść z ceny a gdy zrezygnowałem raptem chciał opuścić.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

To taka mała historyjka odnośnie opuszczania z cen:
    Oglądałem fiata 126p. Chłopak chciał za niego 1000zł gdyż był na nowych oponach. Spytałem ile zejdzie. Nic.
    - no to odpadam - stwierdziłem.
    - poczekaj 800zł nowe opony
    - serio odpadam - powiedziałem
    -700 - dorzucę płyn do spryskiwaczy,
    - serio dzięki
    -650?
    -ee nie
    ...

takim cudem kupiłem malucha w świetnym stanie za 250zł. Tak naprawdę miałem dać za niego 100zł ale dałem chłopakowi w łapę te 300 stówki i odjechałem
    Tak więc czas spać i dobranoc Panom

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z opisu aukcji wynika, iż stan obiektywu oceniany był przez sprzedającego na Idealny,
    gdyż bardzo o niego dbał. Tym bardziej zastanawia fakt, iż towar - tuż przed finiszem aukcji - przez chwilę nie nadał się do użytku.
    Podejrzewam, że wkrótce, ten Fenix 28-75/2.8 zmartwychwstanie w stanie techniczny i wizualny ocenianym na bardzo dobry. :P

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Nie wiem czy było, ale polecam opis i dygresje o aparatach profesjonalnych

http://allegro.pl/canon-eos-10d-pole...441405125.html

a tu wrzucę jako ciekawostkę - fuji s3 pro w wersji IRUV. Gdybym korzystał z systemu nikona, kopiłbym choćby kolekcjonersko

http://allegro.pl/fuji-s3-pro-iruv-i1442741989.html

dobranoc

Strona 349 z 484 PierwszyPierwszy ... 249299339347348349350351359399449 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów