Strona 26 z 48 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 472

Wątek: Kolor skóry raz jeszcze

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Mam skalibrowany - iMac
    nie chodzi mi o kolor (kolor nie taki zły) tylko fakture - rozmycie plastik fantastik
    pozdr
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem twarz pani PO obróbce wygląda baaardzo nienaturalnie.
    Ale to tylko moje zdanie
    Masakry nie ma, ale ...
    Cytat Zamieszczone przez calamus Zobacz posta
    Skalibruj monitor
    Jesteś w 100% pewien swojego?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ale spoko... domyślam się, że dla co poniektórych pracujących na laptopach moja kolorystyka może być nieco egzotyczna, bo u nich zielone twarze wyglądają naturalnie
    Nie oglądam na laptopie i nie o kolorystykę mi chodzi.
    Źle się domyślasz, na moim laptopie jest akurat niebiesko. Nawet zielony jest niebieski i do zielonego mu daleko. Dlatego nie oglądam na laptopie.

Tyle, że to już nie moje zmartwienie - ja jestem swoich kolorów pewny jak wyniku 2+2, a reszta mnie nie interesuje
    I te zniekształcenia (Clarity na za bardzo minus i blur) na policzkach Ci się podobają? Bo jeśli Ci sie podobają i uważasz, że tak powinno być, to niech zacytuję ... hmm ... "klasyka" : "Czy naprawdę nie potrafisz obrabiać portretów tak, żeby były NATURALNE? Masakra..."

Zaraz pewnie padnie tekst pt.: "To pokaż, jak Ty potrafisz to obrobić". I uprzedzając fakty odpowiem: nie pokażę, bo nie mam potrzeby współzawodnictwa.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToMiToM Zobacz posta
    A co tam, też dam obrobioną na wszystkie sposoby "niedojedzoną Pannę Młodą"

A ja myślę, że ona nie jest "niedojedzona" - to jest po prostu Matka Żywicielka jakiegoś tasiemca

sorki za OT, jakoś tak mi przyszło do głowy :rolleyes:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    spokojnie P. "calamus", każdy ma prawo komentować prace każdego nawet Twoje

Trochę luzu

p.s.
    No to ile jest 2+2?
    Ostatnio edytowane przez Hom_er ; 20-01-2011 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost
    Fiu fiu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Zastanawiam się, czy prócz kalibracji monitorów problem w odbiorze kolorów nie wynika czasem z tego jak my je postrzegamy? Jest podobno takie zjawisko, że poszczególni ludzie widzą nieco odmiennie kolory. Oczywiście to tylko delikatne różnice, ale jednak.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ja tylko patrzę na dokonania tych, którzy oceniają mnie. I mam pewne spostrzeżenia na ten temat, które... hmmm... powiedzmy, że spuszczę na nie zasłonę milczenia
    Ależ śmiało! Dawaj, dawaj, mistrzu!

---Moje zdjecia na FB---

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    .... rozmycie plastik fantastik
    ....

Też tak uważam. Ta Pani jest za młoda, żeby ją robić na Irenę Dziedzic w TVP 20 lat temu.

@calamus - wyluzuj. Spartoliłeś i tyle. Wyszło, że ta gałąź z przodu jest ostrzejsza niż oczy i usta. Barwy są z grubsza OK choć niezbyt mi się podobają - nie są naturalne i kropka.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja tylko patrzę na dokonania tych, którzy oceniają mnie. I mam pewne spostrzeżenia na ten temat, które... hmmm... powiedzmy, że spuszczę na nie zasłonę milczenia
    Polemizowałbym z tym co mówisz (a mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twoje intencje):

nawet jeśli ktoś nie umie czegoś zrobić, to wcale nie oznacza, że nie umie oceniać innych. Bo czyjeś kiepskie (np. moje) zdjęcia, nie oznaczają, że nie mogę wypowiadać się w kwestii zdjęć innych osób (patrz np. krytycy sztuki, powinni znać się na sztuce - choć jej twórcami nie są).

Za to potwierdzam Twój sarkazm, że ilość postów nie jest wyznacznikiem czyjejś wiedzy, a tym bardziej umiejętności.

Tak, czy inaczej warto komentować, nie warto siać sarkazmem i pieniactwem.

Pozdrawiam :cool:

kurcze, to już się robi OT, mea culpa
    Fiu fiu

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nie no, co ty... ja to cienki bolek przecież jestem, przesadzam z clarity i blurem
    Nie tylko Ty masz dobry monitor więc wróć na ziemię, prześpij, przejdź z psem i spójrz na swoje "dzieło" świeżym, krytycznym okiem. Sadzisz się na eksperta, w 30% swoich postów kogoś w pretensjonalny sposób pouczasz, a jak widać wyżej, sam nie panujesz nad tym co robisz.

Poza tym mam tylko 13 postów na koncie, więc zero doświadczenia...
    Nie mam pojęcia o twoich kwalifikacjach i doświadczeniu, tym bardziej nie mam ochoty sie niczego domyślać. Po Twojej aktywności na forum widzę, to co juz napisałem wyżej. I tylko tyle. A to niestety za dobrze nie świadczy o Twoich umiejętnościach.

nie wypada mi polemizować z takimi wyjadaczami, którzy mają grubo ponad tysiąc
    Jesssu! Czy ktoś mi moze wytłumaczyć, czy ten kretyński argument, podejmowany przez prawie każdego "nowego, z ambicją pozamiatania forum", to sie bierze z mleka matki, czy genetyczne jest?

Ponownie, uprzejmie postuluję do administracji, o ukrycie liczby napisanych postów.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał Awatar sebol1204

Domyślnie

A co powiecie o tym?

Strona 26 z 48 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów