Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Tamron 28-75 f2.8

Mieszany widok

Domyślnie

wg mnie stalki to najlepszy wybor..jednak nie kazdego stac.. ale jak juz stawiac na zmienna ogniskowa to chociaz mniejszy zakres.. prawda jest taka ze nie mozna miec wszystkiego.. albo jakosc albo duzy zakres ogniskowej.. mialem sigme 18-200.. zla nie byla.. brakowalo swiatla. zmienilem na tamrona 28-75 f2.8 mimo ze mam cropa. jednak najpierw odpowiedz sobie na pytanie do czego uzywasz i jaki zakres potrzebujesz..
    dla mnie 17-50 nie byl dobry dlatego zdecydowalem sie na 28-75. jak narazie jestem bardzo zadowolony ale posiadam go dopiero 2miesiace.
    troche wolny AF ale gdy tylko wprowadza poprawki mozna to przezyc.. ostry.. ladne kolory.. no i f2.8 w calym zakresie i cena.. to dlatego padl wybor wlasnie na ten obiektyw
    opinia? do sigmy bym w zyciu nie wrocil.. :P

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_wrz Zobacz posta
    troche wolny AF
    Trochę, to mało powiedziane :-) Jak chociaż raz ktoś miał okazję fotografować z użyciem L-ki Canona (lub chociaż obiektywem z silnikiem USM), to każdy inny obiektyw nie posiadający takiego lub podobnego systemu wydaje się zgrzytać i wolno ostrzyć :-) Niestety, łatwo się jest przyzwyczaić do lepszego.
    Miałem rzeczonego w tym wątku Tamrona i do zalet zaliczyłbym światło 2.8 i całkiem niezłe kolory. Natomiast przeszkadzał mi w nim m.in. właśnie wolny i zgrzytający silnik i oczywiście brak szerokiego kąta (miałem wtedy body 30D)

Uprawnienia umieszczania postów