Co sądzicie o tym Olku? http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12087 Wyszedł on całkiem niedawno. Wiem że wszyscy polecacie Sony, a ja cały czas tylko Olympus i Olympus ale chcę poprostu dobrze wybrać bo wiadomo że to jest kupa kasy do wydania.
Co sądzicie o tym Olku? http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12087 Wyszedł on całkiem niedawno. Wiem że wszyscy polecacie Sony, a ja cały czas tylko Olympus i Olympus ale chcę poprostu dobrze wybrać bo wiadomo że to jest kupa kasy do wydania.
E-PL2 będzie pewnie sporo droższy od obecnego E-PL1. Dzisiaj E-PL1 jest do kupienia za 1388zł w FJ z obiektywem 14-42. Moim zdaniem bardzo dobry i uniwersalny zestaw. Sam wybrałem panasonica G10.
Nic podobnego, nie to forum :-DMnie po prostu nie byłoby szkoda NEXa na imprezę, a gdyby zachciało mi się rozwijać to można zdrowo kombinować ze szkłami z różnych systemów a jest tego kwiata pół świata...
A małych aparatów o jakości obrazka prawie jak z lustrzanek już trochę jest- Panasonice G1, G2, G10, GH1, GH2, no i właśnie Olki.
O NEXie myślę w kontekście obiektywów i tyle...
obiektywów wielu marek!
możesz podpinać manualne leice, nikony, pentaxy, i wszelkie dziwolagi nawet średnioformatowe szkła już widziałem! bo przejściówek jest olbrzymi wybór
dlatego jak komus niestraszne manualne ostrzenie, a jest łatwiejsze i wygodniejsze od ostrzenia lustrzanką to nex bedzie fajnym aparatem
nx100
rycerz,
kamol3 dopiero zaczyna, a Ty mu opowiadasz o manualnych szkłach i innych "dobrodziejstwach". Po pierwsze obiektywy, które wymieniasz nie leżą na ulicy (często kosztują parę razy więcej niż Nex), a po drugie, przejściówki też nie są darmowe; to nie to samo, co m42-Canon (za 30 zł).
póki co oprócz wybranych dziennikarzy nikt go nie widział, wg mnie jest świetnym konsensusem między budową E-P1 i parametrami z E-PL1 (chyba tego ostatniego większość nabywców musiała kupić za karębrzydkie to to jak ostatnie nieszczęście) E-PL2 dla mnie bomba! nowy Olek ma fajne parametry fotografowania w JPG filtry i "takie tam" oraz filmowania dla żony i dziecka po urlopie jestem jeszcze bardziej leniwy niż zwykle pewnie też z ART filtr skorzystam a jak mnie ambicja fotograficzna najdzie manual nastaw i z przelotką mogę zainstalować szkła M39 a przede wszystkim zabrać na urlop jeden aparat - dla każdego coś dobrego! przy tym bardzo fajny ponadczasowy wygląd dla mnie mniód :-D