Pokaż wyniki od 1 do 10 z 635

Wątek: Sony NEX czy Olympus PEN?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Co sądzicie o tym Olku? http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12087 Wyszedł on całkiem niedawno. Wiem że wszyscy polecacie Sony, a ja cały czas tylko Olympus i Olympus ale chcę poprostu dobrze wybrać bo wiadomo że to jest kupa kasy do wydania.

Domyślnie

E-PL2 będzie pewnie sporo droższy od obecnego E-PL1. Dzisiaj E-PL1 jest do kupienia za 1388zł w FJ z obiektywem 14-42. Moim zdaniem bardzo dobry i uniwersalny zestaw. Sam wybrałem panasonica G10.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    Wiem że wszyscy polecacie Sony
    Nic podobnego, nie to forum :-DMnie po prostu nie byłoby szkoda NEXa na imprezę , a gdyby zachciało mi się rozwijać to można zdrowo kombinować ze szkłami z różnych systemów a jest tego kwiata pół świata...
    A małych aparatów o jakości obrazka prawie jak z lustrzanek już trochę jest- Panasonice G1, G2, G10, GH1, GH2, no i właśnie Olki.
    O NEXie myślę w kontekście obiektywów i tyle...

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    O NEXie myślę w kontekście obiektywów i tyle...
    obiektywów wielu marek!

możesz podpinać manualne leice, nikony, pentaxy, i wszelkie dziwolagi nawet średnioformatowe szkła już widziałem! bo przejściówek jest olbrzymi wybór

dlatego jak komus niestraszne manualne ostrzenie, a jest łatwiejsze i wygodniejsze od ostrzenia lustrzanką to nex bedzie fajnym aparatem
    nx100

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

rycerz,
    kamol3 dopiero zaczyna, a Ty mu opowiadasz o manualnych szkłach i innych "dobrodziejstwach". Po pierwsze obiektywy, które wymieniasz nie leżą na ulicy (często kosztują parę razy więcej niż Nex), a po drugie, przejściówki też nie są darmowe; to nie to samo, co m42-Canon (za 30 zł).

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    Co sądzicie o tym Olku? http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12087 Wyszedł on całkiem niedawno. Wiem że wszyscy polecacie Sony, a ja cały czas tylko Olympus i Olympus ale chcę poprostu dobrze wybrać bo wiadomo że to jest kupa kasy do wydania.
    póki co oprócz wybranych dziennikarzy nikt go nie widział, wg mnie jest świetnym konsensusem między budową E-P1 i parametrami z E-PL1 (chyba tego ostatniego większość nabywców musiała kupić za karę brzydkie to to jak ostatnie nieszczęście) E-PL2 dla mnie bomba! nowy Olek ma fajne parametry fotografowania w JPG filtry i "takie tam" oraz filmowania dla żony i dziecka po urlopie jestem jeszcze bardziej leniwy niż zwykle pewnie też z ART filtr skorzystam a jak mnie ambicja fotograficzna najdzie manual nastaw i z przelotką mogę zainstalować szkła M39 a przede wszystkim zabrać na urlop jeden aparat - dla każdego coś dobrego! przy tym bardzo fajny ponadczasowy wygląd dla mnie mniód :-D

Uprawnienia umieszczania postów