Strona 312 z 357 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Witam!
    Upatrzyłem sobie lowepro off traila, jakieś opinie ? może coś innego godnego polecenia o podobnych właściwościach ? Generalnie potrzebuje czegoś na spacery, przejażdżki na moto ażeby nie targać całej torby albo szkiełek po kieszeniach Tutaj podoba mi się opcja odpinania bocznych pokrowców na szkła ale wolę zapytać bo w sumie nie wiem jakie są alternatywy i czy w ogóle takie coś zdaje egzamin ?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli nosi się to jako "pas" to Kata ma coś podobnego, tyle, ze nie pamiętam symbolu.

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Witam!
    Upatrzyłem sobie lowepro off traila, jakieś opinie ? może coś innego godnego polecenia o podobnych właściwościach ? Generalnie potrzebuje czegoś na spacery, przejażdżki na moto ażeby nie targać całej torby albo szkiełek po kieszeniach Tutaj podoba mi się opcja odpinania bocznych pokrowców na szkła ale wolę zapytać bo w sumie nie wiem jakie są alternatywy i czy w ogóle takie coś zdaje egzamin ?
    Pozdrawiam
    Mam Lowepro Outback 200 - czyli coś podobnego.

W sumie jestem zadowolony.
    Ale to zależy jak ciężki aparat + osprzęt będziesz nosić, przy większym ciężarze to jednak plecak zdecydowanie byłby lepszy (na motor też) i zawsze możesz dołączyć statyw.

W góry, mając jeszcze na plecach duży plecak to ok, dałbym 9 pkt. na 10 (jeśli lekki sprzęt to 10/10).

Na spacery - spełnia swoje zadanie 10/10

Kwestia odpinania sakiewek i chowania klamotów - 10/10.

Powtórzę, przy lekkim sprzęcie jest fajnie, przy cięższym - plecak
    Fiu fiu

Miasto
    W-WA

Domyślnie

No właśnie to miałoby służyć do przewiezienia (lub przeniesienia) części sprzętu i to nie jakoś bardzo ciężkiego, dosłownie mini wycieczka, spacer, przejażdżka..oglądałem dzisiaj przypadkiem tego outbacka 200 (100 nie było) ale to już jest kawał torby Chyba wybór padnie na off traila tylko przymierzę czy 1 czy 2
    Plecak niestety odpada bo jak gdzieś na moto jadę to mam już plecak i to załadowany na full a znowu na spacery to raz, że za duży dwa, że niezbyt wygodny dostęp do sprzętu.
    pozdrawiam

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Wybrałem się z puszką do sklepu żeby po przymierzać torby. i w sumie mieścił się w jedną Tarmac System 3. ale nie zdecydowałem się jej kupić.
    Czy mogli byście mi doradzić w czym nosicie swoje gratki, mianowicie mówię tutaj o 50D z Gripem + T17-50 do tego chciałbym tam upchnąć tele może 70-200/4L i lampę 580
    Czy zdecydować się na coś dużego bardzo pojemnego czy lepiej rozłozyć to na dwa zestawy jeden w który wejdzie aparat z obiektywem czyli na spacery i do turystyki a drugi do noszenia wszystkiego razem??
    pozdrawiam.

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    Wybrałem się z puszką do sklepu żeby po przymierzać torby. i w sumie mieścił się w jedną Tarmac System 3. ale nie zdecydowałem się jej kupić.
    Czy mogli byście mi doradzić w czym nosicie swoje gratki, mianowicie mówię tutaj o 50D z Gripem + T17-50 do tego chciałbym tam upchnąć tele może 70-200/4L i lampę 580
    Czy zdecydować się na coś dużego bardzo pojemnego czy lepiej rozłozyć to na dwa zestawy jeden w który wejdzie aparat z obiektywem czyli na spacery i do turystyki a drugi do noszenia wszystkiego razem??
    pozdrawiam.
    Ja do bardzo podobnego zestawu + do tego jeszcze troche gratów i 50 1.8 używam Fomei Winner, kopia Lowepro stealth reporter i jestem bardzo zadowolony nie kosztowała dużo a sprawuje się wyśmienicie a na spacery żeby nie targać wszystkiego albo się za każdym razem przepakowywać \ szukam tego co w powyższych postach

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co polecacie do zestawu 1000D+kit+50/1.8+grip+lampa tak aby można było to przez cały dzień swobodnie nosić z 40l plecakiem na plecach w trakcie górskiej wędrówki? Zależy mi na wygodnym dostępie do sprzętu, dlatego chciałbym zrezygnować z trzymania aparatu w głównej komorze plecaka między apteczką a kanapkami...
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Ja do bardzo podobnego zestawu + do tego jeszcze troche gratów i 50 1.8 używam Fomei Winner, kopia Lowepro stealth reporter i jestem bardzo zadowolony nie kosztowała dużo a sprawuje się wyśmienicie a na spacery żeby nie targać wszystkiego albo się za każdym razem przepakowywać \ szukam tego co w powyższych postach
    Dzięki za odp. popatrze sobie jak to wygląda może mają w jakimś sklepie na stanie to fajnie by było przymierzyć puche ze szkłem od tego

pozostaje powertowac temat i moze cos sie znajdzie na spacerniak
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale rozmiarowo ta twoja jets zblizona do którego modelu Lowerpro?
    np: takiej
    http://torbylowepro.pl/torby/lowepro...r-d100-aw,398s
    jest całkiem zgrabna na zdjęciach ale ciekawej jak z pojemnością
    Ostatnio edytowane przez Bazyss ; 05-01-2011 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    Dzięki za odp. popatrze sobie jak to wygląda może mają w jakimś sklepie na stanie to fajnie by było przymierzyć puche ze szkłem od tego

pozostaje powertowac temat i moze cos sie znajdzie na spacerniak
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale rozmiarowo ta twoja jets zblizona do którego modelu Lowerpro?
    np: takiej
    http://torbylowepro.pl/torby/lowepro...r-d100-aw,398s
    jest całkiem zgrabna na zdjęciach ale ciekawej jak z pojemnością
    No ta fomei (962) ma rozmiary wewnętrzne 18x27x18 czyli jest ciut większa od tej co podlinkowałeś ale troszkę mniejsza od reportera 200. Nie jest jakaś gigantyczna ale XXD+t17-50+70-200f4+50 1.8+nissin di622+jakies graty wchodza ok. pzdr

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Przymierzam się do kupna plecaczka na sprzecik, 5DMk2+Grip + C24-70 f2.8L, C70-200+ ewentualnia 430EX. Nie musi być jakiś wypas, byle miał ta fajną funkcję, że nie trzeba zdejmować z pleców a wystarczy przesunąć. Macie jakiegos typa
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 312 z 357 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów