IMO jedynie B&W
IMO jedynie B&W
wiesz co ten twój CZ/B wygląda u mnie na szaro wyblakły
Kilka naszych tutaj "dokonań":-Djest bardzo zbliżonych do siebie, chyba właśnie D2X Mode 2 u podstaw,WB u mnie 3650/-4. Reszta to jasność i wypełnienie plus rozjaśnianie na maskach. Ogólnie ciągnięte za uszy a kolory skóry na takich fotkach z Nikona jakoś mi się nie podobają, różny balans bieli jeszcze bardziej to komplikuje i w efekcie chyba panna młoda straciła opaleniznę dla ratowania reszty zdjęcia. Ileż można pędzlować na maskach...
A w ogóle to żółto jakoś
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do BW- może tak ? Przyznaję bez bicia że to już na bazie jpg:-D
Ostatnio edytowane przez tantal ; 20-11-2010 o 03:26 Powód: Automerged Doublepost
to i ja coś zmajstruje
Trzy kliknięcia w jotpega (korekta wb świateł, cieni i zdjęcie na krzywej odrobiny żółci z prawidłowo naświetlonej części skroni młodego)
A jak powyższe za ciepłe się wydaje, to jeszcze wariant:
PZDR
No chyba, że suknia młodej koniecznie musi być koniecznie biała (ale wtedy twarz młodego robi się z kolei za zimna - pytanie co jest ważniejsze).
Ostatnio edytowane przez Rafał K ; 03-01-2011 o 23:28 Powód: Automerged Doublepost
Ja bym tego zdjecia nie obrabial w ogole. W swiatlach masz wszystko, w cieniach tez, ew. zmniejszyl nasycenie w sukni i garniturze jezeli jest jakis zafarb. Dobrym zabiegiem jest dociecie z lewej strony, co usprawiedliwiloby nieco uciete glowy. Dobrze tez wyglada w czb, ale chyba bez szarzyzny.
Za Panną Młodą (ukłony dla Nowożeńców) przemyka jakaś dama uchwycona w niezbyt ciekawej fazie ruchu. Ponieważ po jej lewej jest idealnie gładka ściana i podłoga (co znakomicie ułatwi robotę), aż się prosi, żeby tą damę usunąć.
Pozdrawia manipulant Leopold
No i Panna Młoda ma "ostre krawędzie", żadnej burzy włosów czy etoli z lisów, więc robota bezproblemowa
Ostatnio edytowane przez leopold ; 04-01-2011 o 08:18 Powód: Automerged Doublepost
Paul80
bierzesz się za fotografie ślubną i sie pytasz po forach jak zdjęcia obrabiać ? to jakis cyrk chyba ,ciekawe swoją drogą czy osoby na tych fotkach są poinformowane o Twoich działaniach ,nie sądze aby były zachwycone .
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
wrzuć jeszcze raz tego rawa bo dało mi wiadomość że wygasł ten plik