Ale czy zamierzasz kupić aparat tylko do kręcenia filmów?? Jeżeli tak to kup kamerkę.. już za cenę 550D możesz kupić niezłą.
A tak ogólnie.. moim zdaniem to aparat jest do robienia zdjęć, a kamerka do kręcenia filmów.
Ale czy zamierzasz kupić aparat tylko do kręcenia filmów?? Jeżeli tak to kup kamerkę.. już za cenę 550D możesz kupić niezłą.
A tak ogólnie.. moim zdaniem to aparat jest do robienia zdjęć, a kamerka do kręcenia filmów.
yyy...sorry ale się nie zgadzam. Jeżeli ktoś jest świadom wad oraz specyfiki filmowania lustrzanką to chyba wie czego chce i raczej w tych pieniądzach nie ma co próbować nawet szukać kamery o podobnym obrazku. Ja po pierwszym filmiku ze zwykłą 50 1.8 długo nie mogłem pozbierać swojej szczęki z podłogi...
A co do pytania autora to np. 60d ma możliwość ustawienia poziomu nagrywanego dźwięku, tego nie było ani w 550d ani w 7d, trochę osób na to narzekało, aczkolwiek nie wiem czy np. w 7d nie zmieniło się to z którymś firmwarem. Ja od niedawna mam 60d i do filmowania mega zarąbisty jest ten uchylany wyświetlacz, do zdjęć ani razu tego nie użyłem ale do filmików większość czasu przy kręceniu z ręki mi się przydaje bo znacznie łatwiej znaleźć sobie stabilną pozycję aparatu.
pzdr
mam dobre szkla canon'a i szkoda mi zmieniac system
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dodatkowo 550d jest wspierany przez Magic Lantern
http://magiclantern.wikia.com/wiki/M..._Firmware_Wiki
Ostatnio edytowane przez niekrasz ; 01-01-2011 o 23:07 Powód: Automerged Doublepost
EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
SergioM