Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Współpraca 50D z grip BG-E2N

Mieszany widok

Rafał_K
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KGR Zobacz posta
    Witam.
    Podpiąłem gripa pod swój 50D, mam jeden oryginalny aku a drugi zamiennik, chyba Delta.
    Zauważyłem że działa tylko ten oryginał tzn że po wyładowaniu canona aparat nie widzi, nie przełącza na zamiennik.
    Czy ktoś wie o co biega? Jak temu zaradzić?

W Sony grip współpracował mi pięknie, wyświetlał procent zuzycia baterii i pokazywał który aku pracuje, o jakości wykonania, wyprofilowania i obsługi w porównaniu do Sony VG-C70AM canonowskiego BG-E2N nawet nie wspomnę.
    Dziękuję
    Mam w grip'ie delty oryginał i zamiennik. Testy z włożonym (do grip'a) raz oryginałem a raz zamiennikiem potwierdzają to co można przeczytać w necie: zamienniki nie współpracują z body w zakresie informowania o poziome naładowania (albo rozładowania jak kto woli). Trzeba niestety ten stan zaakceptować, albo kupować 5 razy droższe oryginały...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_K Zobacz posta
    Mam w grip'ie delty oryginał i zamiennik. Testy z włożonym (do grip'a) raz oryginałem a raz zamiennikiem potwierdzają to co można przeczytać w necie: zamienniki nie współpracują z body w zakresie informowania o poziome naładowania (albo rozładowania jak kto woli). Trzeba niestety ten stan zaakceptować, albo kupować 5 razy droższe oryginały...
    Dziwne, w moim A700 grip pokazywał poziom naładowania/rozładowania zamiennika. Dodam że zamiennik aku był tej samej firmy, Delta.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Uprawnienia umieszczania postów